ייעוץ לימודים חינם!

קורס קונדיטוריה

מה כדאי לדעת על קורס קונדיטוריה?

במסגרת לימודי קורס קונדיטוריה מוצעים קורסים שונים ומגוונים הנחלקים לשני סוגים עיקריים: הסוג הראשון הוא קורסים המיועדים לחובבי אפייה שיש ברצונם ללמוד כיצד לעבוד עם סוגי בצק שונים ולהתמחות בהכנת קינוחים שונים ומגוונים. אלו לימודים מקצועיים והכשרתם מספיקה לשימוש ביתי ולהכנת קינוחים ברמת תחביב. הסוג השני הוא קורסים אשר פונים לכל המעוניינים להתמחות בתחום האפייה המקצועי ולהשתלב במגוון הרחב של מקומות התעסוקה בתחום. בשונה מעולם הבישול שבו "היד חופשית" יותר, קונדיטוריה דורשת דיוק, ריכוז ותשומת לב ברמה הגבוהה ביותר.

ניתן למצוא קורסי קונדיטוריה במגוון מכללות בארץ. לימודים אלו כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מעניין זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין קינוחים שונים ומגוונים, לבחור ולהשתמש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר וליצור יצירות טעימות ומרהיבות. בוגרי הקורסים המתקדמים יותר יוכלו להשתלב בעבודה במסגרת קונדיטוריות, בתי קפה, מסעדות, בתי מלון וכדומה, או אף לפתוח קונדיטוריה מקצועית משלהם.

למי מתאים ללמוד קורס קונדיטוריה?

1
אמנותי
2
ריאלי
3
יזם
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות קורס קונדיטוריה?

תחום הקונדיטוריה הוא תחום רחב היקף אשר עוסק באפיית מאכלים מתוקים שונים, ביניהם עוגות, עוגיות ומנות נוספות. האפייה היא אמנות של ממש ומקצוע הקונדיטוריה הלך והתפתח והפך למבוקש ביותר בשנים האחרונות, ורבים מבקשים ללמוד כיצד לאפות מאפים טעימים ואיכותיים בעצמם. קונדיטורים רבים מוכרים את תוצריהם הטעימים והמרהיבים בחנויות, מאפיות, מסעדות, בתי קפה וכדומה.

לאחרונה, עבר עולם הקונדיטוריה בארץ ישראל מהפכה, החל מהקמתן של קונדיטוריות בוטיק שונות, דרך מסעדות ובתי קפה אשר מגישים קינוחים ועוגות מרהיבים ומפוארים. בנוסף, אנשים פרטיים רבים עוסקים בהכנת עוגות ראווה להנאתם, עבורם ועבור קרוביהם ואף משווקים את עצמם ברשתות החברתיות השונות ומוכרים את תוצריהם הטעימים לקהל לקוחות רחב.
פתיחה

למי מתאים קורס קונדיטוריה?

הלימודים בקורס קונדיטוריה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הבישול והקולינריה ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.

הלימודים מתאימים במיוחד לחובבי אפייה, אוהבי קינוחים ומתוקים, בעלי זיקה לתחום מעניין ורחב היקף זה, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתקנה להם את מרב הידע, הכלים והמיומנויות לאפייה מקצועית, איכותית וטעימה במיוחד. הבוגרים יוכלו להשתלב במגוון מקומות תעסוקה בהתאם לרצונותיהם והעדפותיהם, לדוגמה: מאפיות, קונדיטוריות, מפעלי אפייה, בתי קפה ועוד רבים נוספים.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לקורס קונדיטוריה?

תנאי הקבלה לקורס קונדיטוריה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.

לעיתים יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. כמו כן, חלק מן הקורסים מקבלים לשורותיהם רק מועמדים שהם בוגרי 12 שנות לימוד לפחות. קורסים מתקדמים בתחום דורשים כי המועמדים יהיו בעלי ניסיון קודם באפייה או לכל הפחות בוגרי הקורסים הבסיסיים בתחום.
פתיחה

כמה זמן נמשך קורס קונדיטוריה?

משך הלימודים בקורס קונדיטוריה עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, הלימודים הבסיסיים ביותר כוללים כ-100 שעות לימוד אקדמיות ואילו קורסים מקיפים יותר כוללים בין 200 ל-600 שעות לימוד אקדמיות.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
פתיחה

מה לומדים בקורס קונדיטוריה?

תוכנית הלימודים בקורס קונדיטוריה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.

על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: בצק סוכר, בצק עלים, בצק פריך, בצק שמרים, בצק בחוש, בצק תופין, בצק בירה, מרנג, קישוטים, הכנת מוסים, מקרונים, תורת האירוח, ציור, פיסול, ההבדלים בין סוגי הבצק, הכנת עבודות שוקולד, הכנת מרציפן, קישוטי עוגה מיוחדים, עוגות מורכבות וציפויים מיוחדים, פרלינים ופטיפורים, רטבים קרים וחמים להגשת קינוחים, קינוחי הקפאה, פארפה גרניטה, קינוחים חמים וקרים, התהליכים הכימיים הקורים במהלך האפייה, שיטות רידוד, שיטות התפחה, ניצול נכון של חומרי הגלם וכלי העבודה, היגיינה ותברואה, בטיחות בעבודה  ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים אחרי קורס קונדיטוריה?

לבוגרי קורס קונדיטוריה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות, הגשת תרגילים ומטלות ומעבר בחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. חלק מן הקורסים אף מקנים לבוגריהם תעודה יוקרתית המוכרת על ידי משרד התמ"ת או תעודות בינלאומיות שונות.

בפני בוגרי קורס קונדיטוריה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מאפיות, בתי מלון, חברות קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, קונדיטוריות, גלידריות, ברים, מפעלי אפייה וכדומה. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים היא פנייה לדרך עצמאית במסגרתה יוכלו לפתוח מאפייה משלהם או למכור את תוצריהם לקהל הרחב באופן פרטי.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי קורס קונדיטוריה?

בוגרי קורס קונדיטוריה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.

אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס שוקולד. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להכנת שוקולדים איכותיים, פרלינים ייחודיים וקינוחים שונים וטעימים על בסיס קקאו, באמצעות שיטות וטכניקות שונות ושימוש בחומרי גלם איכותיים. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס פיסול בסוכר. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להכנת בצק סוכר איכותי ועיצובו בצורות ייחודיות ומרהיבות לשם יצירת קישוטים יפים לעוגות.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ