ייעוץ לימודים חינם!

קורס בישול

מה כדאי לדעת על קורס בישול?

האוכל והבישול תופסים חלק נכבד ומשמעותי בחיינו, בין אם מדובר בעיסוק בסוג האוכל האהוב עלינו, השעה בה נאכל, כמות האוכל, היכן נאכל וכדומה, ובין אם מדובר בתכניות הבישול הרבות אשר ממלאות את ערוצי הטלווזיה ובתמונות המגרות של המאכלים המיוחדים והשונים. נוסף על כך, רבים רואים בבישול ובאוכל דרך חיים, תשוקה ומקור עניין עיקרי.

הלימודים בקורס בישול כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מרתק, מעניין, משתנה ויצירתי זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין מאכלים שונים, ילמדו מהם חומרי הגלם האיכותיים והמומלצים ביותר, יוכשרו להכנת מאכלים מעניינים ומגוונים, הן לצורך העשרה אישית והן לצורך השתלבות במקצוע באחת מרמות ההכשרה במקצוע הטבחות. בוגרי הקורס יוכלו להמשיך ללימודים בקורס קונדיטוריה, קורס תזונה וכדומה.

למי מתאים ללמוד קורס בישול?

1
אמנותי
2
ריאלי
3
יזם
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות קורס בישול?

בשנים האחרונות עבר עולם הקולינריה שינוי מהותי, החל מהשימוש בחומרי גלם איכותיים וטובים יותר, דרך עיצוב המסעדות והמטבחים בצורה אופנתית יותר ועד ליצירת מנות מקוריות, צבעוניות, יפות ויצירתיות, ועל כן צובר תחום זה פופולריות רבה בארץ ובעולם. מסעדות רבות מוקמות, תוכניות בישול ממלאות את מסכי הטלוויזיה וזוכות לרייטינג גבוה, הרשתות החברתיות מתמלאות בתמונות של מזונות שונים וכדומה.

תחום הבישול כולל בתוכו מגוון רחב של מסלולי לימוד: סדנאות בישול ביתי, סדנאות פטיסרי, סדנאות קונדיטוריה ואפייה, קורס בישול למתחילים, קורס בישול מקצועי, קורס הגשה ומלצרות, קורס בישול איטלקי, קורס בישול הודי, קורס בישול אסייאתי, סדנאות אידוי ועישון, קורס בישול בריא, קורס בישול טבעוני, קורס יסודות הקונדיטוריה ועוד.
פתיחה

למי מתאים קורס בישול?

לימודים בקורס בישול פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הקולינריה ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.

לימודי קורס בישול מתאימים במיוחד לחובבי הבישול והטעמים, לאלו הנהנים לעבוד במטבח וליצור יצירות אמנות טעימות, לאנשים יצירתיים ובעלי חוש טעם מפותח, אשר מעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתעשיר את ידיעותיהם בתחום, תרחיב את ארגז הכלים המקצועי שלהם ותקנה להם מיומנויות שונות להכנת מגוון מטעמים. הכשרה מעמיקה זו תכשיר את הבוגרים להיות אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה, והם יוכלו להשתלב בקלות במגוון רחב של מקומות תעסוקה.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לקורס בישול?

תנאי הקבלה לקורס בישול יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.

מרבית מוסדות הלימוד אף דורשים כי הבוגרים יעברו ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. כמו כן, ישנם קורסים המקבלים לשורותיהם מועמדים בוגרי 12 שנות לימוד בלבד, ואילו קורסים מתקדמים יותר בתחום דורשים מהמועמדים להיות בעלי ניסיון תעסוקתי בתחום הבישול והטבחות.
פתיחה

כמה זמן נמשך קורס בישול?

משך הלימודים בקורס בישול עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של בין מפגשים ספורים לבין חצי שנה.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך שאין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
פתיחה

מה לומדים בקורס בישול?

תוכנית הלימודים בקורס בישול משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.

על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים הבאים: שימוש בחומרי גלם, מבוא לאמנות הבישול, הכרת כלי המטבח, טכניקות עבודה שונות, חיתוך, שיטות בישול מקצועי, השגת מצרכים נדירים ושכיחים, בניית ארוחה מלאה, תזמון והוצאת מנות נכונה, עיצוב המנה בצורה אסתטית, הכנת מתכונים מאולתרים, צירים ורטבים, הכנת דגים ובשר, בצקים ומאפים, מנות אחרונות וקינוחים, תיבול נכון, פירות ים, בישול בריא וטבעוני, בישול מולקולרי, משקאות, בטיחות בעבודה, תברואה, תורת החומרים, עבודה עם סכינים, נוזלים יסודיים, אפיית לחמים, שימוש בתנור, תזונה ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים אחרי קורס בישול?

לבוגרי קורס בישול אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע התנסויות מעשיות, הגשת תרגילים ומטלות ומעבר בחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. קורסים מקצועיים בתחום, הנלמדים בפיקוח משרד הכלכלה ומעניקים תעודה מטעם משרד התמ"ת, מקנים לבוגריהם הסמכה מקצועית בתחום, בדרגות השונות, החל מטבחות סוג 1 ועד טבחות סוג 5 - תעודת שף. כמו כן, ישנם מוסדות לימוד אשר מקנים לבוגריהם תעודה בינלאומית יוקרתית המוכרת על ידי התאחדות השפים והקונדיטורים הישראלית.

בפני בוגרי קורס בישול עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מסעדות, בתי מלון והארחה, קונדיטוריות, חברות לייצור מזון, חברות קייטרינג, בתי קפה, פאבים, אולמות אירועים וכדומה.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי קורס בישול?

בוגרי קורס בישול המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.

אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס ניהול מטבח. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לתפעול תקין של מטבח על כל היבטיו, תוך שמירה על בטיחות העובדים, שמירה על ההיגיינה והניקיון ושיפור רווחי העסק. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס פיסול בסוכר. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לעבודה עם בצק סוכר והכנתו בצורה המקצועית ביותר מחומרי הגלם האיכותיים ביותר.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ