לימודי קונדיטוריה - ללמוד לאפות עוגות טעימות!
תחום הקונדיטוריה, או בעברית - מגדנאות, הינו תחום רחב היקף אשר עוסק באפיית מאכלים מתוקים שונים, ביניהם עוגות, עוגיות ומנות נוספות. האפייה הינה אמנות של ממש ומקצוע הקונדיטוריה הלך, התפתח והפך למבוקש ביותר בשנים האחרונות, ורבים מבקשים ללמוד כיצד לאפות מאפים טעימים ואיכותיים בעצמם. שף-קונדיטורים רבים מוכרים את תוצריהם הטעימים והמרהיבים בחנויות, מאפיות, מסעדות, בתי קפה וכדומה.
לאחרונה, עבר עולם הקונדיטוריה בארץ ישראל מהפכה, החל מהקמתן של קונדיטוריות בוטיק שונות, דרך מסעדות ובתי קפה אשר מגישים קינוחים ועוגות מרהיבים ומפוארים וכלה באנשים פרטיים אשר מכינים עוגות ראווה להנאתם, עבורם ועבור קרוביהם או אף משווקים את עצמם ברשתות החברתיות השונות ומוכרים את תוצריהם הטעימים לקהל לקוחות רחב.מידע כללי על קורס קונדיטוריה
במסגרת לימודי קונדיטוריה מוצעים קורסים שונים ומגוונים הנחלקים לשני סוגים עיקריים: הראשון הוא קורסים המיועדים לחובבי אפייה שיש ברצונם ללמוד כיצד לעבוד עם סוגי בצק שונים ולהתמחות בהכנת קינוחים שונים ומגוונים. אלו לימודים מקצועיים והכשרתם מספיקה לשימוש ביתי ולהכנת קינוחים ברמת תחביב. הסוג השני הינו קורסים אשר פונים לכל המעוניינים להתמחות בתחום האפייה במקצועי ולהשתלב בעבודה במסגרת קונדיטוריות, בתי קפה, מסעדות, בתי מלון וכדומה, או אף לפתוח קונדיטוריה מקצועית משלהם.
הלימודים בקורס קונדיטוריה כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מעניין זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין קינוחים שונים ומגוונים, לבחור ולהשתמש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר וליצור יצירות טעימות ומרהיבות.למי מתאים קורס קונדיטוריה?
הלימודים בקורס קונדיטוריה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום ה
בישול והקולינריה ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לחובבי אפייה, אוהבי קינוחים ומתוקים, בעלי זיקה לתחום מעניין ורחב היקף זה, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתקנה להם את מרב הידע, הכלים והמיומנויות לאפייה מקצועית, איכותית וטעימה במיוחד.
מי יכול להתקבל לקורס קונדיטוריה?
תנאי הקבלה לקורס קונדיטוריה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.
לעיתים יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. כמו כן, חלק מן הקורסים מקבלים לשורותיהם מועמדים שהינם בוגרי 12 שנות לימוד בלבד. קורסים מתקדמים בתחום דורשים כי יהיו המועמדים בעלי ניסיון קודם באפייה או לכל הפחות בוגרי הקורסים הבסיסיים בתחום.
כמה זמן נמשך קורס קונדיטוריה?
משך הלימודים בקורס קונדיטוריה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים הבסיסיים ביותר כ-100 שעות לימוד אקדמיות ואילו קורסים מקיפים יותר כוללים בין 200 ל-600 שעות לימוד אקדמיות.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.מה לומדים בקורס קונדיטוריה?
תכנית הלימודים בקורס קונדיטוריה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: בצק רבוך, בצק סוכר, בצק עלים, בצק פריך, בצק שמרים, בצק בחוש, בצק תופין, בצק בירה, מרנג, קישוטים, הכנת מוסים, מקרונים, תורת האירוח, ציור, פיסול, ההבדלים בין סוגי הבצק, הכנת עבודות שוקולד, הכנת מרציפן, קישוטי עוגה מיוחדים, עוגות מורכבות וציפויים מיוחדים, פרלינים ופטיפורים, רטבים קרים וחמים להגשת קינוחים, קינוחי הקפאה, פארפה גרניטה, קינוחים חמים וקרים, התהליכים הכימיים הקורים במהלך האפייה, שיטות רידוד, שיטות התפחה, ניצול נכון של חומרי הגלם וכלי העבודה, היגיינה ותברואה, בטיחות בעבודה ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי קורס קונדיטוריה?
לבוגרי קורס קונדיטוריה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. חלק מן הקורסים אף מקנים לבוגריהם תעודה יוקרתית המוכרת על ידי משרד התמ"ת או תעודות בינלאומיות שונות.
בפני בוגרי קורס קונדיטוריה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מאפיות,
בתי מלון, חברות קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, קונדיטוריות, גלידריות, ברים, מפעלי אפייה וכדומה. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית במזגרתה יוכלו לפתוח מאפייה משלהם או למכור את תוצריהם לקהל הרחב באופן פרטי.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס קונדיטוריה?
בוגרי קורס קונדיטוריה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס שוקולד. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להכנת שוקולדים איכותיים, פרלינים ייחודיים וקינוחים שונים וטעימים על בסיס קקאו, באמצעות שיטות וטכניקות שונות ושימוש בחומרי גלם איכותיים.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
קורס פיסול בסוכר. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להכנת בצק סוכר איכותי ועיצובו בצורות ייחודיות ומרהיבות לשם יצירת קישוטים יפים לעוגות.