ייעוץ לימודים חינם!

קורס הכנת גבינות

לימודי הכנת גבינות - ללמוד את הסוד הכנת הגבינות

כנף הקולינריה הולך ומתפתח בשנים האחרונות, והוא דורש היכרות מעמיקה עם יסודות הבישול ועם חומרי הגלם האיכותיים השונים. אחד מן התחומים המרכזיים והמעניינים ביותר בנושא זה הינו הכנת הגבינות. תחום זה מצריך גם הוא התמודדות עם עקרונות וכללים בנוגע לאופן הבישול וההכנה. עקב התפתחות המגמה של הכנת מזונות מיוחדים לבד בבית, וכחלק משינוי הרגלי החיים והכוונת התזונה למקום בריא וטבעי יותר, החלו רבים לחפש פתרונות יצירתיים שיאפשרו להם להכין גבינות בריאות, טבעיות וזולות יותר.

הגבינות הן מאכל פופולארי במיוחד ברחבי העולם המערבי כולו, והן מהוות חלק כמעט בלתי נפרד מתפריטם היום יומי של רבים. ישנם סוגים שונים של גבינות, ביניהן: גבינות רכות, גבינות קשות, גבינות עיזים, גבינות צהובות, גבינות לבנות, גבינות עם עובש או בלעדיו וכדומה. הגבינות נבדלות אחת מהשנייה לפי סוג הכנתן, זמן התיישנותן, החיה ממה נלקח החלב, המרכיבים המתווספים לגבינה, אחוזי השומן שלה, המרקם, ארץ המקור ועוד. 

למי מתאים ללמוד קורס הכנת גבינות?

1
ריאלי
2
קונבציונלי
3
חוקר
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

מידע כללי על קורס הכנת גבינות

השימוש במוצרי חלב בכלל, ובגבינות בפרט, החל כבר בשנת 8000 לפני הספירה, והוא ממשיך להיות חלק נכבד מהתזונה שלנו עד היום. מדינת ישראל מדורגת גבוה ברשימת צרכני הגבינות העולמית והינה אף מייצרת יותר מ-120 אלף טון של גבינות מחלב בקר מדי שנה. ההתפתחות הקולינרית והגברת העניין בתחום הגבינות גרמו לכך שרבים מבקשים ללמוד כיצד להכין גבינות טעימות ואיכותיות בעצמם.

הלימודים בקורס הכנת גבינות כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום מרתק זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין את הגבינות השונות במחלבות קטנות או במטבח הביתי, מבלי להשתמש בציוד תעשייתי יקר ומיוחד, החל מבחירת חומרי הגלם ועד קבלת התוצר הסופי.
פתיחה

למי מתאים קורס הכנת גבינות?

הלימודים בקורס הכנת גבינות פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הקולינריה ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.

הלימודים מתאימים במיוחד לאוהבי הגבינות ולמתעניינים בעולם הקולינריה והבישול, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם להכין גבינות בעצמם, במטבח הביתי שלהם, מבלי לרכוש ציוד יקר ומיוחד. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים שפים, טבחים, בעלי מחלבות, בעלי מרכזי מבקרים, העוסקים בענף התיירות והמלונאות וכדומה, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהתפתח בתחום זה.
פתיחה

מי יכול להתקבל לקורס הכנת גבינות?

תנאי הקבלה לקורס הכנת גבינות יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.

ישנם קורסים הפונים לילדים בני 7 עד 12, לבני נוער בגילאי 13-18, למבוגרים בני 19-65 או אף לבני גיל הזהב, קורסים אלו מקבלים לשורותיהם מועמדים שנכללים בקהל היעד. אמנם, קורסים מתקדמים ומקצועיים יותר מקבלים לשורותיהם מועמדים בעלי ניסיון קודם בתחום או מועמדים שסיימו את הלימודים הבסיסיים.
פתיחה

כמה זמן נמשך קורס הכנת גבינות?

משך הלימודים בקורס הכנת גבינות עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. ישנן סדנאות הנפרשות על פני שעות ספורות וישנם קורסים אשר נפרשים על פני תקופת זמן ארוכה של כשנה.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
פתיחה

מה לומדים בקורס הכנת גבינות?

תכנית הלימודים בקורס הכנת גבינות משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.

על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: הרכב החלב, סוגי החלב - פרה/עיזים/כבשים, הערכים התזונתיים של החלב, תהליך הפסטור, חלב לשתייה, מוצרים מוחמצים, גבינות רכות, גבינות קשות, גבינות מלוחות, אחוזי שומן ומשמעותם, הבשלת הגבינה, תבלינים לגבינות, מרקמים שונים של גבינות, טכניקות עבודה ואביזרים, גורמי קלקול של חלב וגבינות, חומרי קרישה, חומרי גלם וחומרים נלווים, שמירה ואחסון של גבינה ביתית, מחלות בעלי חיים, תהליך ההתקשות של הגבינה, מה נותן לגבינה את צבעה, איזון הנוזלים בגבינה, גיבון, בדיקות איכות ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים אחרי קורס הכנת גבינות?

לבוגרי קורס הכנת גבינות אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.

בפני בוגרי קורס הכנת גבינות עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מטבחים של מסעדות או בתי קפה, במשקים חקלאיים, בחוות חקלאיות, בבתי בד, במשקי בעלי חיים, במרכזי תיירות, צימרים ובתי מלון וכדומה. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית והקמת עסק פרטי משלהם בו יכינו גבינות איכותיות וימכרו אותן לקהל לקוחות רחב.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי קורס הכנת גבינות?

בוגרי קורס הכנת גבינות המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס קונדיטוריה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להכנת קינוחים מיוחדים וטעימים מחומרי גלם איכותיים ובטכניקות עבודה מיוחדות.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס ייצור יין. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להכנת יין בשיטות שונות, תוך מתן דגש לטכניקות גידול הענבים, טיפול נכון בגפן, יישון היין בבקבוק ושיווקו של התוצר הסופי.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ