ייעוץ לימודים חינם
תואר שני באופטומטריה

תואר שני באופטומטריה

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני באופטומטריה?

אופטומטריה היא תחום שהפך למקצוע שנלמד באופן אקדמי רק בעשור האחרון, ולמרות זאת הוא בין התחומים הנפוצים והמבוקשים ביותר בקרב צעירים, אשר בוחרים ללמוד תואר ראשון באופטומטריה ולהמשיך את לימודיהם אף לתואר שני בתחום. מטרת תואר השני היא להקנות לסטודנטים ידע תאורטי נוסף, יחד עם כלים ומיומנויות שיוכלו לשמש אותם בעתיד בעבודה במחקר או הוראה, על מנת לפתח ולהעשיר את עולם מורכב זה.

בתום לימודי תואר שני זוכה הבוגר בתואר מוסמך (M.Sc) באופטומטריה קלינית או בתעודת M.Optom במדע האופטומטריה. לימודים אלו מקנים לבוגרי המסלול כלים ומיומנויות מתקדמים בתחום האופטומטריה, כמו גם אפשרות להעמיק את הידע התיאורטי בתחום. כעת בפני הבוגר נפתחת האפשרות להמשיך ללימודי Ph.D.

למי מתאים ללמוד תואר שני באופטומטריה?

1
חוקר
2
חברתי
3
ריאלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני באופטומטריה?

ליקויי ראייה הם אחת הבעיות הנפוצות ביותר בגוף האדם, והעיניים הן איבר מורכב ורגיש ביותר. עם זאת, קיים מגוון הולך וגדל של אמצעים יעילים לתיקון ליקויים מורכבים אלו. אופטומטריה היא מקצוע מבוקש בבתי חולים, במכוני ראייה ובקליניקות שונות. כמו כן אפשר להתפתח במחקר האופטומטרי, ענף חדשני בעל פוטנציאל מסחרי ורפואי גדול.

מטרת לימודי אופטומטריה הינה להכשיר אנשי מקצוע מיומנים ומומחים אשר יעסקו בכל הקשור לעיניים, לראיה, לאבחון שלל בעיות ראיה ולהתאמת אמצעי עזר להקלה על בעיות אלו. אופטומטריסט מקצועי מסוגל לאבחן ולטפל בבעיות ראיה בקרב האדם מלידתו ולאורך כל מעגל חייו, בין היתר אחראי האופטומטריסט על מדידת כושר הראיה, קביעת טווח הראיה, קביעת נחיצות השימוש בעזרי ראייה שונים, התאמת משקפיים ועדשות מגע, מחקר קליני בתחום הראיה וכדומה.
פתיחה

למי מתאימים לימודי אופטומטריה לתואר שני?

לימודי תואר שני באופטומטריה מיועדים לבוגרי תואר ראשון באופטומטריה אשר מעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתחום, להיחשף להתפתחות הגדולה שחלה במדעי הראייה וכן לרכוש כלים ומיומנויות על מנת לתת מענה לצרכים המתרבים בתחום. 

הסטודנטים לתואר מוסמך אוניברסיטה באופטומטריה יתמקצעו בתחום ויעמיקו את הידע התיאורטי והמעשי באופטומטריה קלינית וברפואת עיניים אשר רכשו במהלך לימודי התואר הראשון. כמו כן, הסטודנטים ירכשו כלים מחקריים אשר יאפשרו להם בסיום לימודיהם להשתלב כחוקרים מן השורה בבתי החולים, בתעשייה ובהייטק. הסטודנטים יוכשרו במיומנויות קליניות מעבר לאלו הנלמדות במסגרת התואר הראשון, כגון: שיטות מתקדמות בעדשות מגע, מחלות רשתית, אופטומטריה ילדים,מרפאות של שיטות בדיקה מתקדמות כמו VOLK טונומטריה וBIO.

פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני באופטומטריה?

תנאי הקבלה ללימודי תואר שני משתנים ממוסד למוסד, לרוב לשם קבלה לתואר מוסמך אוניברסיטה באופטומטריה במוסד לימוד אקדמי על המועמד להציג ציוני תואר ראשון באופטומטריה בממוצע של 85 לכל הפחות, ישנם מוסדות לימוד שאף מציבים רף קבלה גבוה יותר. 

כמו כן, יתכן ויידרש המועמד לעמוד בתנאי קבלה נוספים כגון ראיון קבלה, מבחני קבלה ספציפיים למקצוע, דינאמיקות קבוצתיות, הצגת המלצות מבעלי מקצוע וכדומה. בנוסף, כל בקשה שתתקבל תידון על בסיס שיקול דעת של ראש בית הספר וצוות החוקרים.
חשוב לציין כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת ובין מוסדות הלמידה השונים ולכן מומלץ להתעדכן בתנאי הקבלה מול מזכירות החוג. 
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני באופטומטריה?

לימודי תואר שני באופטומטריה נמשכים בדרך כלל כשנתיים, אך משך הזמן עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחר למשנהו. ברוב מוסדות הלימוד לימודי תואר מוסמך אוניברסיטה באופטומטריה כוללים הגשת תזה, על הסטודנט להשלים את כתיבת התזה בזמן שהוקצב לו מטעם החוג. 

חשוב לדעת כי חלק מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת שונות, כגון: לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו נותנת מענה עבור אלו המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין באפשרותם לשלב לימודי בוקר עם שגרת יומם העמוסה, וזאת עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני באופטומטריה?

לימודי תואר שני באופטומטריה הינם לימודים מאתגרים ומרתקים. הסטודנטים מעשירים את הידע שרכשו בלימודי התואר הראשון, מעמיקים את הידע התיאורטי והקליני שבידיהם ורוכשים כלים ומיומנויות מחקריות אשר יאפשרו להם להשתלב בצוות החוקרים במעבדות במגוון רחב של מחקרים פורצי דרך.

במסגרת הלימודים יעמיקו הסטודנטים בנושאים הבאים: עדשות מגע מיוחדות, ראיה ירודה,ליקויי למידה וראייה, אופטומטריה פדיאטרית, מחלות רשתית, גלאוקומה, תרגילי עיניים, מרפאות שיטות מתקדמות ועוד. כמו כן, הסטודנטים ילמדו בקורסים של חשיבה מדעית, מתודולוגיה וכלי מחקר, כגון: ביוסטטיסטיקה, כתיבה מדעית, דיני בריאות. בנוסף לאלו, יעסקו הסטודנטים בקורסים שמשלבים בין האופטומטריה למדע: מהמעבדה לקליניקה, התנסויות ומקרים קלינים. 
חשוב לציין כי נושאי הלימוד משתנים מעת לעת ולכן מומלץ לעיין בסילבוס החוג טרם תחילת הלימודים. 
פתיחה

מה אפשר לעשות אחרי תואר שני באופטומטריה?

בוגרי תואר שני באופטומטריה הם עובדים מבוקשים ונדרשים בשוק העבודה. הם מנכסים לעצמם מיומנויות מוגברות בתחום ומסוגלים לאתר ליקויי ראייה בשלבים ראשוניים ולספק ללקוחותיהם בדיקת עיניים אמינה יותר. הם רוכשים כישורים ייחודיים בעדשות מגע מתקדמות כל זאת לצד כישורים בסיסיים לביצוע מחקר ולפיתוח רעיונות ומוצרים חדשים.

האופטומטריסט הקליני יוכל להשתלב במקומות עבודה רבים כאופטומטריסט, כחוקר והן כמנהל תחום או אחראי צוות. דוגמאות למקומות תעסוקה אפשריים הם: מרפאות ציבוריות, מרפאות פרטיות, בתי חולים, חברות לייצור ושיווק משקפיים, מכוני מחקר, מוסדות לימוד ועוד. כמו כן, יוכלו הבוגרים לפנות לדרך עצמאית ולפתוח קליניקה פרטית משלהם.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני באופטומטריה?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה באופטומטריה אשר ירצו להעמיק את ידיעותיהם אף יותר ולהשתלב כחוקרים מן השורה במחקרים מובילים בתחומם, יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי באופטומטריה. תנאי הקבלה למסלול משתנים ממוסד אחד למשנהו אך באופן כללי על מנת להתקבל ללימודי הדוקטורט, על הבוגרים לסיים בהצלחה את מסלול המוסמך ולהשלים את כתיבת התזה. 
בסיום מסלול הדוקטורט יוכלו הבוגרים להשתלב כחלק מסגל ההוראה האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה וכן להשתלב במגוון תחומי מחקר הכוללים מחקרים פורצי דרך מתחום השתלת רשתית ועד מערכת הראייה במוח. חשוב לציין כי קיימים מסלולי מעבר ישירים ללימודי דוקטורט לאחר התואר הראשון המיועדים לסטודנטים מצטיינים.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ