מכללת דוד ילין
תואר שני
בכל מסלולי הלימוד לתואר שני שמציעה מהכללה לחנוך דוד ילין בולטת העובדה שהיא שמה דגש ונותנת במה על מקצוע ההוראה והחינוך. מקצוע המורה המחנך משלב בתוכו עניין וייעוד והוא בעל חשיבות ממדרגה ראשונה בעיצוב פני החברה בישראל בשנים הבאות. מסלולי הלימוד המוצעים הם: תואר שני בחינוך M.Ed, תואר שני "מוסמך בהוראה" M.Teach - תואר שני ותעודת הוראה, תואר שני M.L.I.S - מידענות ספרנות במערכות חינוך ותואר שני בתרפיה M.A.A.T באמצעות אמנויות.
לימודי תואר שני בחינוך M.Ed
לימודי תואר שני בחינוך M.Ed מיועדים לפיתוח ולקידום מקצועי למורים ומטרתן לבנות קשרים משמעותיים בין הידע התיאורטי ליישומו. הלימודים מתקיימים במספר מסלולים: תואר שני בחינוך לקיימות – סביבה, חברה, בריאות, תואר שני בהוראה ולמידה, תואר שני בשילוב תלמידים עם ליקויי למידה ועם קשיי התנהגות ותואר שני בחינוך לגיל הרך. מסלולי הלימוד כוללים ידע עיוני נרחב לצד התנסות מעשית מעמיקה שמקנה לבוגרים את מרב הידע לנהל סיטואציות שונות ומורכבות.
תוכנית לתואר שני "מוסמך בהוראה" M.Teach
תוכנית הלימודים לתואר שני "מוסמך בהוראה" M.Teach היא תוכנת לתואר שני משולב עם תעודת הוראה במסלול לחינוך על יסודי. מסלול הלימודים מיועד לאקדמאים בעלי תואר ראשון בתחומי דעת הרלוונטיים למערכת החינוך, אשר מעוניינים להיות מורים ומחנכים במערכת החינוך הישראלית. מטרתה של התוכנית היא להכשיר אנשי מקצוע מיומנים ובעלי תחושת שליחות אישית שיובילו את דור העתיד של המדינה. התוכנית כוללת התנסות מעשית נרחבת שבמהלכה הסטודנטים זוכים לליווי נרחב של מדריכים דידקטיים מומחים להוראת תחום הדעת, שייסיעו לתלמידים לתכנן מערכי שיעור ולתכנן את ההוראה בפועל.
תוכנית לתואר שני M.L.I.S – מידענות ספרנות במערכת החינוך
תוכנית הלימודים לתואר שני M.L.I.S – מידענות ספרנות במערכת החינוך מהווה שילוב בין לימודים תאורטיים מעמיקים לכלים שימושיים ומעשיים שמאפשרים לאתר באופן מדויק מידע רב מתוך עולמות תוכן רבים. מטרת המסלול היא להכשיר סטודנטים שיתפקדו כמידענים ויוכלו ליישם את הכלים שנלמדו ויאפשרו להם להתמודד עם אתגרים חדשים בעולם המודרני. המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין מציעה שני מסלולי לימוד להכשרת ספרנים - תואר שני M.L.I.S במידענות-ספרנות ולימודי תעודה ספרן-מידען מורשה.
לימודי תואר שני בתרפיה M.A.A.T באמצעות אומנויות
לימודי תואר שני בתרפיה M.A.A.T באמצעות אומנויות מוצעים במספר תחומים: אומנות חזותית, תנועה ומחול, מוזיקה וביבליותרפיה. אומנות חזותית מציעה גישת טיפול בלתי מאיימת המאפשרת למטופל להתגבר על מחסומים ולהביע את הפחדים, המשאלות והפנטזיות שלו בשפה סימבולית של דימויים. תנועה ומחול מאפשרת לקדם את מצבו הנפשי של המטופל תוך שימוש במחול לשם קידום תהליכים ריפויים. המוזיקה היא כלי טיפולי מוכר בשכבות רחבות של האוכלוסייה אשר מאפשר הבעה ותקשורת בין אנשים. הביבליותרפיה עוסקת בתהליכים של קריאה וכתיבה לצרכים טיפוליים.