ייעוץ לימודים חינם!

קורס ייצור בירה

לימודי ייצור בירה - לדעת להכין בירה ביתית

הבירה הינה אחד המשקאות האלכוהוליים הנפוצים והאהובים יותר בעולם, והיא קיימת כבר במשך אלפי שנים. הבירה עשויה מדגנים שעברו תהליך בישול מסוים והיא ממקומת במקום השלישי בטבלת דירוג המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם.  לבירה ארבעה חומרי גלם עיקריים: לתת (מאלט) שנוצר על ידי הספגת שעורה או חיטה במים, כשות שהינו צמח אשר פרחיו מתווספים לתהליך ייצור הבירה ומעניקים לה את הטעם המריר ואת הקצף, שמרים אשר גורמים לתסיסה ומים המשפיעים על איכות הבירה כתוצאה מרמת החומציות הנמצאת בהם. 

לשתיית הבירה יתרונות נוספים מלבד מצב הרוח הטוב והטעם המענג. כל עוד היא נשתית במידה סבירה ומבוקרת, לבירה השפעה חיובית על הלב והיא יכולה לתרום לירידה בסיכון ללקות במחלות לב, מפחיתה את הסיכון לסבול מסכרת ואת הסיכון ללקות בסרטן הכליה. בנוסף, לבירה יתרונות תזונתיים רבים.

למי מתאים ללמוד קורס ייצור בירה?

1
ריאלי
2
חוקר
3
אמנותי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

מידע כללי על קורס ייצור בירה

טעמה של הבירה, הריח שלה, הצבע שלה והמרכיבים מהם היא מבושלת משתנים בין היצרנים השונים. בשנים האחרונות, ניתן לראות עלייה בתחום ייצור בירות הבוטיק הייחודיות. בישול בירה ביתית אינה פעולה סבוכה ומורכבת כפי שרבים חושבים, חומרי הגלם וציוד ההכנה אינם יקרים גם הם ועל כן לימודים אלו הפכו למבוקשים במיוחד.

הלימודים בקורס ייצור בירה כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות בתחום ייחודי ומרתק זה. המשתתפים ילמדו כיצד להכין בירה טעימה ואיכותית, תוך שליטה על הטעם הסופי שלה, על אחוזי האלכוהול אשר נמצאים במשקה ועל איכות חומרי הגלם מהם היא מיוצרת.
פתיחה

למי מתאים קורס ייצור בירה?

הלימודים בקורס ייצור בירה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום ייחודי זה ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.

הלימודים מתאימים במיוחד לחובבי הבירה המעוניינים לרכוש טכניקות ומיומנויות להכנת בירה ביתית, איכותית וטעימה במיוחד, באמצעות הכשרה מקצועית ומרתקת. כמו כן, יוכלו למצוא עניין בלימודים בעלי ניסיון וידע בתחום אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהחל בייצור בירות בוטיק משלהם.
פתיחה

מי יכול להתקבל לקורס ייצור בירה?

תנאי הקבלה לקורס ייצור בירה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. בדרך כלל, פתוחים הקורסים בפני הקהל הרחב, אינם מציבים דרישות קבלה כלל ומקבלים לשורותיהם את כל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מרתק זה.

תנאי הכרחי ללימודים אלו הינו עמידה בגיל המינימלי. על המועמדים להיות בני 18 ומעלה, שכן זהו הגיל החוקי לשתיית אלכוהות במדינת ישראל. כמו כן, דורשים מוסדות לימוד רבים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
פתיחה

כמה זמן נמשך קורס ייצור בירה?

משך הלימודים בקורס ייצור בירה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 3 ל-30 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין מפגש אחד לחודשיים.

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
פתיחה

מה לומדים בקורס ייצור בירה?

תכנית הלימודים בקורס ייצור בירה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.

על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: ההיסטוריה של הבירה, ציוד לייצור הבירה ועזרים נלווים, חומרי גלם לייצור בירה, תהליך ייצור הלתת, הנבטה, ייבוש וקלייה, כישות, שמרים ותוספים שונים, תהליך התסיסה, רמת סוכר, רמת מרירות, טמפרטורה, רמת פחמן דו חמצני, תסיסה שנייה ושלישית, טעימה מקצועית של בירה, טעימות מודרכות של בירות מסוגים שונים, תכנון מתכוני בירה, חישובי כמויות, ניקוי וסניטציה, תהליך הכנת הבירה הביתית, מסיגת בירה, מונחים בסיסיים בייצור הבירה, חישוב כמויות חומרי הגלם, אחסון, התייצבות והתיישנות, בישול עם בירה, בירה ובריאות, קביעת רמת הגיזוז והמרירות ועוד שלל תכנים מרתקים.
פתיחה

מה עושים אחרי קורס ייצור בירה?

לבוגרי קורס ייצור בירה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.

בפני בוגרי קורס ייצור בירה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת מבשלות בוטיק, מסעדות, ברים, פאבים, מועדונים, חנויות אלכוהול וכדומה.אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים הינה פנייה לדרך עצמאית והקמת עסק פרטי משלהם בו ייצרו בירה טעימה וייחודית אותה יוכלו למכור לקהל לקוחות רחב.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי קורס ייצור בירה?

בוגרי קורס ייצור בירה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בקורס ברמנים. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בעולם הלילה התוסס תוך הכרת סוגי המשקאות השונים, הכנת קוקטיילים ייחודיים ורכישת מיומנויות מקצועיות בתחום.

תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו קורס ייצור יין. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להכנת יין טעים ואיכותי, תוך מתן דגש לטכניקות גידול הענבים, יישון היין בבקבוק, הגורמים המשפיעים על טעם המשקה ועוד.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ