תעודת הנדסאי מכונות - מערכות אנרגיה
בעולמנו המתקדם, מושקעים בעולם סכומי כסף עצומים לפתרון בעיית המחסור במים, יצירת אנרגיה חלופית, מניעת זיהום אוויר ובאופן כללי התייעלות אנרגטית. תקנות משרד האנרגיה והמים מחייבת כל מפעל שצריכתו מעל 700 טון נפט להעסיק בין שורותיו מהנדס או הנדסאי בעלי רקע במערכות אנרגיה. כמו כן, בשנים האחרונות השימוש בגז טבעי הולך וגובר ומגיע גם למפעלי תעשייה קטנים ובתי עסק בעלי צריכת אנרגיה מוגברת (בניגוד לימים עברו, בהם שימוש בגז טבעי שימש בעיקר את חברת חשמל ומפעלי תעשייה גדולים).
ההנדסאי המתמחה במערכות אנרגיה יעסוק בתיקון תקלות הגורמות לאיבוד אנרגיה ומניעת אספקת מקורות אנרגיה ללא צורך. ההנדסאי יפקח על התפעול והתחזוקה שיבטיחו ניצול מרבי של מערכות, ייזום פעילויות להתייעלות אנרגטית, יכין הוראות מפורטות לשימור אנרגיה ועוד. בתחום הגז הטבעי יעסוק ההנדסאי בניהול מערכות גז טבעי, תקנים בינלאומיים המוכרים בתחום ועוד.
מידע כללי על למודי הנדסאי מכונות - מערכות אנרגיה בהתמחות בגז טבעי
בוגרי מגמת הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה יעמדו בחזית הטכנולוגיה החדישה הכוללות שימוש באנרגיות ירוקות ואנרגיות מתחדשות. הבוגרים נחשבים אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה ויכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידי תיקון תקלות הגורמות לאיבוד אנרגיה, פיקוח על תפעול ותחזוקת מערכות אנרגיה ועוד. כמו כן, בוגרי המגמה יוכלו להשתלב בתחום הגז הטבעי המפוקח ע"י רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והמים.
לימודי הנדסאי מערכות אנרגיה אורכים בין שנתיים לשלוש שנים, כתלות במוסד הלימודים הנבחר ע"י התלמיד. תנאי הקבלה הם כתנאי הקבלה לשאר לימודי ההנדסאים. כמו כן, בסיום לימודיהם בוגרים אשר ירצו בכך, יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסת גז ונפט,
הנדסת סביבה, או תארים ראשונים משיקים אחרים.
למי מתאימים לימודי הנדסת מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי?
לימודי הנדסת מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב בתחום לימודים מרתק זה. הלימודים יתאימו בעיקר לבעלי זיקה למקצועות ריאליים בכלל ומקצעות ה
הנדסה בפרט. כמו כן אנשים בעלי מודעות גבוהה לחשיבות איכות הסביבה, שימור מקורות אנרגיה וגז טבעי, ימצאו את מקומם במסלול לימודים זה. הבוגרים יוכלו להשתלב במגוון רחב של תפקידים תחת רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והמים, וכן לעסוק בפיקוח וייעול בשימוש במקורות אנרגיה.
כמו כן, הלימודים יתאימו לאלו המעוניינים לרכוש השכלה בתחום זה אך אין ברצונם או ביכולתם לפנות ללימודי תואר ראשון בהנדסת גז ונפט או תארים משיקים בתחום איכות הסביבה והאנרגיה. לימודי תואר ראשון אורכים כארבע שנים ותנאי הקבלה אליהם נוקשים מאוד, לעומת זאת לימודי הנדסאי בתחום קצרים יותר ותנאי הקבלה אליהם נוחים יותר.
מהם תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי?
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי דומים לתנאי הקבלה בשאר לימודי ההנדסאים. המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות מלאה או לחלופין תעודת בגרות חלקית עם ציון סופי עובר בבחינות הבגרות במקצועות הבאים: מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות, ומקצועות העברית (ספרות/לשון/הבעה) ברמה של 2 יחידות בגרות לפחות. כמו כן, יתקבלו בעלי תעודת גמר המעידה על סיום מכינה טכנולוגית וחתומה על ידי הגורם המוסמך ב
מה"ט, או בוגרי מכינות קדם אקדמיות בציונים עוברים.
בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד נדרש המועמד בנוסף לעבור ראיון אישי ומבחן התאמה. מועמדים מעל גיל 35 פטורים מתנאי קבלה ונדרשים רק להציג תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד.
כמה זמן נמשכים לימודי הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי?
לימודי הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי נמשכים לרוב בין שנתיים לשלוש שנים, כתלות במסלול הלימודים הנבחר על ידי התלמיד. ברוב מוסדות הלימוד קיים מסלול לימודי יום ומסלול לימודי ערב.
בדרך כלל מסלול לימודי בוקר נמשך כשנתיים והלימודים מתקיימים חמישה ימים בשבוע. לעומת זאת, מסלול לימודי ערב אורך על פי רוב כשלוש שנים, כאשר הלימודים עצמם מתפרשים על פני מספר ימים מצומצם יותר בשבוע. לרוב, יומיים בשבוע בשעות הערב או ערב אחד בשבוע ושישי בבוקר. מסלול לימודי ערב מיועד בדרך כלל לאלו אשר אינם יכולים בעקבות התחייבויות קודמות, כגון עבודה או משפחה, לפנות את יומם לטובת הכשרה זו.
מה לומדים בלימודי הנדסאי מכונות - מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי?
לימודי הנדסאי מכונות - מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי הינם לימודים מרתקים ומאתגרים, אשר דורשים מהסטודנטים השקעה רבה במהלך הלימודים. בסיום הלימודים הבוגרים משתלבים במגוון רחב של משרות בתחומות ונחשבים לאנשי מקצוע מבוקשים מאוד בשוק העבודה.
נוסף למקצועות הלימוד בתחום הנדסת מכונות קלאסית, ילמדו הסטודנטים מקצועות בתחום התמחות במערכות אנרגיה, בין המקצועות השונים ניתן למצוא את המקצועות הבאים: דלקים - המרת אנרגיה, מערכות קירור ומיזוג אויר, אנרגיות מתחדשות, בקרים מתוכנתים, מכונות ומערכות כוח וחום, רגולציה- תקנות ניהול אנרגיה. הלימודים נערכים במסגרת סדנאות ומעבדות מתקדמות בתחומים שונים כמו: תיב"מ, מעבדת CIM/CNC, בקרים, אנרגיות מתחדשות, הידראוליקה, מדידות, בקרת איכות ועוד.
מה אפשר לעשות אחרי לימודי הנדסאי מכונות – מערכות גז בהתמחות בגז טבעי?
כיום, החשיבות של יצירת אנרגיה חלופית, מניעת זיהום אוויר והתייעלות אנרגטית ברורה ומובנת לכל. ישנן תקנות של משרד האנרגיה והמים המחייבות כל מפעל שצריכתו מעל ל-700 טון נפט להעסיק איש מקצוע בעל רקע במערכות אנרגיה. בוגרי המסלול משתלבים במגוון מקצועות נדרשים בתעשייה: תיקון תקלות הגורמות לאיבוד אנרגיה, מניעת אספקת מקורות אנרגיה ללא צורך, פיקוח על תפעול ותחזוקה שיבטיחו את הניצול המירבי של המערכות השונות, ייזום פעילויות להתייעלות אנרגטית, הכנת הוראות מפורטות לשימור אנרגיה, ועוד.
כמו כן, תחום הגז הטבעי מצוי במגמת זינוק משמעותית והשימוש בו עולה ומתרחב גם למפעלים תעשייתיים קטנים וגם לבעלי עסק בעלי צריכת אנרגיה גבוהה כמו בתי מלון, מכבסות, מסעדות ועוד. לפיכך גם בתחום זה משתלבים הבוגרים בתחומי ניהול מערכות גז טבעי, תקנים בינלאומיים המוכרים בתחום הגז הטבעי ועוד.
מה אפשר ללמוד אחרי לימודי הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי?
בוגרי מסלול הנדסאי מכונות – מערכות אנרגיה בהתמחות גז טבעי אשר ירצו להרחיב את ידיעותיהם בתחומם, את אפשרויות התעסוקה עבורם וכן את שכרם, יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסת גז ונפט,
הנדסת מכונות,
הנדסת סביבה או תארים ראשונים נוספים במקצועות משיקים.
חלק ממוסדות הלימוד מציעים מסלול ישיר להשלמה מהנדסאי למהנדס, ולרוב לשם הקבלה על המועמד להציג ממוצע ציונים מסוים מלימודי ההנדסאי, וזאת על לפי דרישת מוסד הלימודים. כמו כן, חשוב לציין כי גם מוסדות הלימוד שאינם מציעים מסלולי השלמה מהנדסאי למהנדס, מכירים בקורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההנדסאים ומעניקים לסטודנטים פטורים מקורסים אלו במהלך לימודי התואר.