ייעוץ לימודים חינם!

אוניברסיטאות בישראל

לימודים לתואר ראשון או שני

הלימודים באוניברסיטה נחשבים ללימודים יוקרתיים ורבים מן המועמדים מנסים להתקבל כתלמידים מן המניין, גם כאשר תנאי הקבלה גבוהים במיוחד. ישנם מועמדים לא מעטים אשר מקדישים מחייהם כשנה או שנתיים כדי להתקבל למסלול מבוקש באוניברסיטה בעודם ניגשים לבחינה הפסיכומטרית, משלימים בגרויות ולפעמים אף נעזרים במורים פרטיים. האוניברסיטה בהגדרתה היא מוסד לימודים אשר מכשיר אקדמאים, מעניק להם תארים ועוסק במחקר ובפיתוח.

נכון לשנות האלפיים במדינת ישראל פועלות תשע אוניברסיטאות המציעות מגוון תארים לבחירה וכולן מצויות בפיקוחה של המועצה להשכלה גבוהה: הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת אריאל בשומרון, מכון ויצמן למדע. 
מידע נוסף:
פתיחה

הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל הוא מוסד הלימודים הראשון שהוקם בישראל, ונוסד ב־1924. הטכניון הוא אוניברסיטה הממוקמת בחיפה, והיא בעלת 18 מחלקות ויחידות אקדמיות העוסקות בתחום ההנדסה, בתחומי המדעים המדויקים, רפואה, ארכיטקטורה, ניהול וכדומה. במהלך השנים הגיע הטכניון להישגים בולטים במיוחד. לדוגמה, ב־1982 גילה פרופסור דן שכטמן מהפקולטה להנדסת חומרים מבנה ייחודי של גביש בעל סימטריה מחומשת הנקרא "קווזי–גביש", וזה על כך ב־2011 בפרס נובל לכימיה.

ב־2004 זכו לראשונה שני פרופסורים ישראלים מהטכניון, אברהם הרשקו ואהרון צ'חנובר, בפרס נובל לכימיה בזכות גילוי המערכת הביולוגית אשר גורמת לפירוקם של החלבונים בתא. מעבר להיותו של הטכניון מוסד אקדמי ותיק ומנוסה בעל הישגים רבים, הוא גם נגיש מאוד לבאים ללמוד בו. הוא ממוקם במקום מרכזי ונגיש בחיפה הכולל מעונות ליחידים ולנשואים. כמו כן, בתחומי הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל מצויים מרכז ספורט, בנק, מרכז מבקרים, בית כנסת, בית קולנוע ועוד.
פתיחה

האוניברסיטה העברית בירושלים

האוניברסיטה העברית בירושלים היא המוסד האקדמי השני שנוסד בארץ – היא נוסדה ב־1925 לאחר הטכניון שנוסד ב־1924. לאוניברסיטה העברית ארבעה קמפוסים המציעים לימודים ומחקר במחלקות השונות. הראשון הוא קמפוס "גבעת רם" שבשטחו מצויות הפקולטות למדעי הטבע ולמתמטיקה וכן מוסדות אחרים השייכים חלקית לאוניברסיטה או שאינם שייכים אליה כלל: האקדמיה ללשון עברית, המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, הספרייה הלאומית של ישראל והאקדמיה למוסיקה ולמחול.

הקמפוס השני הוא "הר הצופים" שבשטחו מצויות רוב הפקולטות של האוניברסיטה העברית בירושלים וכן משרדי ההנהלה. הקמפוס השלישי הוא "עין כרם" – הקמפוס למקצועות הרפואה, רפואת השיניים, הסיעוד וכדומה. והקמפוס הרביעי הוא "קמפוס רחובות" שבשטחו נמצאת הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה.
פתיחה

אוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בר-אילן שברמת גן נוסדה ב־1955. האוניברסיטה קרויה על שם אחד ממנהיגי הציונות הדתית – הרב מאיר בר-אילן – והיא נוסדה במטרה לקדם את הלימודים הכלליים ולימודי היהדות בהתאם ליהדות האורתודוקסית. כיום מתקיימים באוניברסיטת בר-אילן לימודים במגוון תחומים – מדע, מדעי הרוח, מדעי החברה ועוד – לצד לימודי יהדות והצורך לטפח זהות יהודית. כמו כן, מעבר ללימודים, הפיתוח והמחקר במסגרת האוניברסיטה מתבצעים כמה פרויקטים.

אחד הפרויקטים הוא פרויקט השו"ת שהוא מאגר מידע ממוחשב בעל מנוע חיפוש מפותח הכולל כתבים תורניים יהודיים, ספרי שו"ת (שאלות ותשובות) וספרי הלכה. דוגמה נוספת היא תכנית לקידום נוער במתמטיקה מטעם המרכז הישראלי לקידום מדעי המתמטיקה. המרכז דואג לקדם תלמידים מוכשרים במתמטיקה הלומדים בבית ספר תיכון.
פתיחה

אוניברסיטת חיפה

אוניברסיטת חיפה ממוקמת על הר הכרמל שבחיפה. היא החלה את דרכה כמכון אוניברסיטאי ב־1963 והפכה לאוניברסיטה עצמאית ב־1972. האוניברסיטה מפעילה פקולטות שונות: הפקולטה למדעי החברה, הפקולטה למדעי הרוח, הפקולטה למשפטים, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, הפקולטה לחינוך והפקולטה למדעי הטבע. מגדל אשכול, הממוקם בשטחה של אוניברסיטת חיפה, הוא אחד הבניינים המזוהים ביותר עם העיר חיפה וניתן לראותו מנקודות רבות בחיפה. במגדל זה ממוקמים משרדי אוניברסיטת חיפה וגם מצפה. כמו כן, באוניברסיטת חיפה ממוקמת הספרייה האוניברסיטאית הגדולה בישראל.
פתיחה

אוניברסיטת תל אביב

אוניברסיטת תל אביב היא אחת מהאוניברסיטאות הגדולות בישראל. הקמתה של האוניברסיטה נעשתה בהדרגה: ב־1956 הכריזו על הקמתה, ב־1953 הוקם באבו כביר "המכון האוניברסיטאי למדעי הטבע", ב־1964 הוקם הקמפוס הקבוע בתל אביב וב־1969 הוכרה אוניברסיטת תל אביב כאוניברסיטה על ידי המועצה להשכלה גבוהה. האוניברסיטה מפעילה פקולטות רבות במדעים, רפואה, מדעי הרוח, מדעי החברה, ניהול, משפטים והנדסה וכן בתי ספר שונים כמו בית ספר למדעי המוח, בית הספר לעבודה סוציאלית, בית הספר לרפואת שיניים, בית הספר לאדריכלות, בית הספר להיסטוריה ועוד.

בנוסף לכך, מעבר להיותה מרכז להשכלה גבוהה, שותפה אוניברסיטת תל אביב לפרויקטים רבים וסודיים במטרה לשמש את מערכת הביטחון החשאית. חברי הסגל מהפקולטה למדעי המחשב של אוניברסיטת תל אביב זכו בשנים האחרונות בפרסי ביטחון ישראל.
פתיחה

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

אוניברסיטת בן גוריון בנגב הוקמה ב־1969 והיא ממוקמת בעיר באר שבע. האוניברסיטה כוללת פקולטות שונות להנדסה, מדעי הטבע, רפואה, מדעי הרוח, מדעי החברה, בריאות וניהול ועוד. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב התפתחה במהירות במהלך השנים, ומדי שנה היא מושכת אליה סטודנטים רבים מכל הארץ הבאים ליהנות ממגורים זולים יחסית, חיים סטודנטיאליים מלאים וחיי חברה טובים.

יתר על כן, לאוניברסיטת בן גוריון יש קמפוס באילת שנפתח ב־2002. בקמפוס אילת מתקיימים לימודים בתחומים שונים: סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ביוטכנולוגיה ימית, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, ניהול מלונאות ותיירות, לימודים רב תחומיים, מקרא ומזרח קדום ועוד.
פתיחה

אוניברסיטת אריאל בשומרון

אוניברסיטת אריאל התחילה כמכללה שנוסדה ב־1982 בפיקוח אוניברסיטת בר-אילן ונקראה "המכללה האקדמית יהודה בשומרון". ברבות השנים הוכיחה את עצמה אריאל בתחומי הפיתוח, המחקר וההוראה עד שב־2012 הוכרה כאוניברסיטה על ידי המועצה להשכלה גבוהה. כיום היא האוניברסיטה הצעירה ביותר בארץ.

במסגרת בית הספר להנדסאים של המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל בשומרון הממוקם בקמפוס אוניברסיטת אריאל ניתן להשתלב במגוון תחומי לימוד: קולנוע וטלוויזיה, תחומי הנדסה שונים, אדריכלות ועיצוב פנים, טכנולוגיית מים ועוד. כמו כן, מציעה האוניברסיטה לימודי תעודה בתחומים שונים כמו שמאות מקרקעין, מנהל וחשבונאות, תכנה ומחשבים, תיירות ועוד.


ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ