ללמוד לנתח ולזהות בעיות כלכליות וניהוליות
תואר דו חוגי בכלכלה וניהול מהווה שילוב בין שני מקצועות חשובים, מרתקים ומבוקשים במיוחד. ידע תיאורטי ויישומי בכלכלה, בשילוב עם מיומנויות ניהוליות מתקדמות, מאפשרים השתלבות מהירה וקלה יחסית בשוק העבודה כמנהלים בעלי ראייה רחבה ומעמיקה של הסביבה העסקית, כמו גם התקדמות בסולם הדרגות המקצועי בכל ארגון, חברה או עסק בתחום הכלכלי, עולם הבנקאות והמסחר ועולם מנהל העסקים.לימודי ניהול באים במטרה להכשיר את הסטודנטים בטכניקות ניהול מודרניות ומתקדמות, אשר מותאמות למציאות העסקית של המשק הישראלי כיום. לימודי כלכלה, הנלמדים תחת ענף מדעי החברה, עוסקים בניתוח מחקרי של הפן החומרי בחברה, בתשתית הכלכלית הקיימת, בניתוח, קריאה וכתיבה של דוחות פיננסיים ועוד.
מידע כללי על תואר ראשון בכלכלה וניהול
תחום הניהול ותחום הכלכלה מקיימים ביניהם קשר בלתי נפרד ועל כן לימודי כלכלה וניהול לתואר ראשון מהווים את אחד המסלולים המבוקשים והפופולאריים ביותר במסגרת מוסדות הלימוד בישראל, הן אוניברסיטאות והן מכללות אקדמיות. הסטודנטים יעסקו בניצול נכון של משאבים, סיפוק צרכים כלכליים, וכן הבנה של התליכים הגלובאליים השונים והשינויים השוטפים אשר מתרחשים בשוק ההון, זאת בשילוב עם הבנה נרחבת של תחומי הניהול השונים, ביניהם: שיווק, מימון, חשבונאות, משאבי אנוש, מחשבים ועוד.תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וניהול כוללת ידע תיאורטי ועיוני נרחב ומעמיק, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב, מרתק, ייחודי ומאתגר זה. המשתתפים יוכשרו לזיהוי וניתוח של בעיות כלכליות, תוך שימוש בכלי מדידה וניתוח מגוונים, התמודדות עם אתגרים כלכליים ובחירת פתרונות מתאימים, וכן לקבלת החלטות יעילות וניהול מוצלח של הארגון.
למי מתאימים לימודי כלכלה וניהול?
הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וניהול פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מאתגר, מספק, חשוב ומבוקש זה, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך השתלבות בשוק העבודה בשלל המשרות המוצעות בתחום, זאת באמצעות רכישת מרב הידע, הכלים והמיומנויות.הלימודים מתאימים במיוחד למועמדים בעלי זיקה לעולם הניהול ומנהל העסקים, ליזמים, לאנשים אחראיים בעלי יכולות חשיבה אנליטית מפותחות והבנה מתמטית נרחבת, וכן לבעלי יכולת עבודה תחת לחץ, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם להבין ולנתח בעיות כלכליות ולנהל עסקים שונים ביעילות. כמו כן, מתאימים הלימודים למתעניינים בתחומי הכלכלה אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם בתחום ולהשתלב במשרות ותפקידים מבוקשים במיוחד.
מי יכול להתקבל לתואר ראשון בכלכלה וניהול?
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה מבוקשת זו. אמנם, על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על שקלול הציונים בין ממוצע הבגרויות לבין ציון הבחינה הפסיכומטרית. חשוב לזכור כי חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה ללימודים אלו רק על סמך אחד מן הפרמטרים הללו, זאת בתנאי כי הוא גבוה מן הנדרש.תנאי הקבלה ללימודים אלו משתנים באופן תדיר, ועל כן מומלץ לברר מול מוסדות הלימוד השונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו מהן דרישות הקבלה אותן הם מציבים, כך תוכלו להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור: תנאי קבלה - לימודי כלכלה וניהול.
כמה זמן נמשכים לימודי כלכלה וניהול?
משך הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וניהול עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד והאילוצים השונים של הסטודנטים הלומדים. בדרך כלל, נפרשים הלימודים על פני תקופת זמן של שלוש שנות לימוד.חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך תוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים לכם ביותר.
מה לומדים בתואר ראשון בכלכלה וניהול?
תכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בכלכלה וניהול משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.בדרך כלל, התכנים הנלמדים במסלול זה כוללים את הנושאים: תצרוכת וחיסכון, ניצול משאבים, מימון, מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, ביקוש והיצע, מודלים מתמטיים, מודלים של תחרות, הקצאת משאבים, חשבון איפטיסימלי, מתמטיקה, פיזיקה, משפט עסקי, דיני מיסים, כלכלת משאבי אנוש, כלכלת רשתות, שיווק, כלכלת ישראל, תורת המשחקים, משפט מסחרי, מיסוי בינלאומי, מיסוי ניירות ערך, ניתוח השקעות, סטטיסטיקה, שיטות מחקרק, מיקרו ומאקרו ניהול, תורת המימון והניהול, מדעי ההתנהגות, חשבונאות, משפטים ועוד שלל תכנים מרתקים.
מה עושים אחרי לימודי כלכלה וניהול?
וגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בכלכלה וניהול אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, יוענק תואר ראשון B.A בכלכלה וניהול מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.בפני בוגרי לימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות, שכן בעלי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום זה נחשבים למבוקשים ונדרשים במיוחד בשוק העבודה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידים שונים בסקטור הציבורי והעסקי, במשרדי ממשלה, בחברות וארגונים מגוונים במשק, בתפקידי כלכלנים, תקציבאים, אנליסטים, יועצי השקעות, מנהלי שיווק ומכירות, מנהלי תקשורת שיווקית ועוד.
מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון בכלכלה וניהול?
בוגרי לימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות בלימודי תואר שני במנהל עסקים. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם להשתלבות בתפקידים ניהוליים מתקדמים, זאת באמצעות העשרת ידיעותיהם והבנתם בתחומי הניהול השונים והמגוונים.תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו לימודי תואר שני בכלכלה. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להשתלבות בתפקידים מתקדמים ובכירים, וכן לעבודה מחקרית בתחום, זאת על ידי העמקת ידיעותיהם והשכלתם בתחומי הכלכלה השונים ובענף שוק ההון.