לימודי קציני בטיחות בתעבורה
על פי חוקי המדינה, כל מוסד, עסק, ארגון או מפעל אשר מחזיקים בבעלותם יותר מ-20 כלי רכב נדרשים למנות קצין בטיחות בתעבורה ועל כן הביקוש לעובדים איכותיים ומיומנים בתחום זה הוא גבוה למדי ויש באפשרותם של העוסקים בו להשתלב בשוק העבודה יחסית בקלות. כמו כן, עקב הריבוי בתאונות הדרכים, הפך מקצוע זה לחשוב במיוחד.
קציני הבטיחות בתעבורה הינם בעלי מקצוע שיש ביכולתם לתרום רבות לבטיחותם של נהגים, נוסעים וציוד, למנוע תאונות דרכים וסכנות אפשריות, לאכוף את חוקי התעבורה ולהדריך את הנהגים לנסיעה בטוחה יותר. קציני בטיחות בתעבורה מחוייבים להחזיק ברישיון הסמכה מטעם משרד התחבורה וברישיון נהיגה לסוגי הרכב אשר נמצאים בשימוש המפעל או העסק.מידע כללי על קורס קציני בטיחות בתעבורה
קצין הבטיחות בתעבורה פועל למען כשירותם ובטיחותם של כלי הרכב במקום העבודה, ועליו לוודא כי כלל הנהגים מכירים את כללי התעבורה ואת כללי הבטיחות בנושא הפעלת כלי הרכב והשמירה עליהם. כמו כן, עליו לדאוג לתקינותם של כלי הרכב, לבצע את הבדיקות השוטפות, לנהל את היחסים עם גורמי החוץ והמוסכים, לקלוט נהגים חדשים ולהדריך אותם ועוד.
הלימודים בקורס קציני בטיחות בתעבורה כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב ומשמעותי זה. המשתתפים ילמדו על חוקי התעבורה ובכל ההיבטים לאכיפתם, יוכשרו לשמור על נהיגה בטוחה, על הדרכת הנהגים בארגון, על שמירת תקינות כלי הרכב ועוד. לימודים אלו נערכים בפיקוח משרד התמ"ת.למי מתאים קורס קציני בטיחות בתעבורה?
הלימודים בקורס קציני בטיחות בתעבורה פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הרכב ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לעובדים בעלי ניסיון בתחומי הרכב והתחבורה כמו
מכונאי רכב, מנהלי מוסכים,
הנדסאי רכב וכדומה, המעוניינים לרכוש הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם להשתלב בתפקיד יוקרתי ומבוקש זה, להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהתפתח מבחינה תעסוקתית.
מי יכול להתקבל לקורס קציני בטיחות בתעבורה?
תנאי הקבלה לקורס קציני בטיחות בתעבורה יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם, אמנם כיוון שלימודים אלו מתקיימים בפיקוח משרד התמ"ת, מרבית מוסדות הלימוד מציבים את אותן הדרישות.
על פי רוב, נדרשים המועמדים להיות תושבי ישראל, בעלי עבר פלילי ותעבורתי נקי, בוגרי 12 שנות לימוד. כמו כן, עליהם להחזיק בתעודת מכונאי רכב סוג 2 ומעלה ורישיון נהיגה בדרגה C לכל הפחות. בנוסף, נדרשים המועמדים להציג אישור קבלה מהמחלקה לקציני בטיחות במשרד התעבורה. לעיתים, נדרשים המועמדים לעבור מבחן התאמה אישיותי במכון חיצוני וריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.כמה זמן נמשך קורס קציני בטיחות בתעבורה?
משך הלימודים בקורס קציני בטיחות בתעבורה עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים כ-700 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין שנה לשנתיים.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.מה לומדים בקורס קציני בטיחות בתעבורה?
תכנית הלימודים בקורס קציני בטיחות בתעבורה משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: חוקים, תקנות ונהלים, דיני תעבורה, הסעת נוסעים וילדים, תורת המקצוע, תפקידיו של קצין הבטיחות, תורת הרכב, מערכות מתקדמות, אופנים, צמיגים ואבובים, הנדסת תנועה, עקרונות שמאות הרכב, ביטוח רכב, חקירה ושחזור תאונות דרכים, ידיעות הארץ, פעילות מול המשטרה, הכרת המחשב, חשבונאות ותמחיר, תקצוב ומימון, כלכלת תחבורה, קבלת החלטות, כתיבת נהלים ושיטות דיווח, יחסי אנוש, שיטות להדרכת נהגים, יציבות הרכב, נהיגה מונעת, חילוץ וגרירת רכב, טעינה ופריקה, עזרה ראשונה, כיבוי אש, הובלת חומרים מסוכנים, עבודה בגובה, אנגלית טכנית, חקירת תאונות דרכים ושחזורן, הובלה ופריקה, הסעת נוסעים ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי קורס קציני בטיחות בתעבורה?
לבוגרי קורס קציני בטיחות בתעבורה אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. תעודת הגמר, תעודת "קצין בטיחות בתעבורה", הינה תעודה יוקרתית ומאושרת על ידי משרד התמ"ת.
בפני בוגרי קורס קציני בטיחות בתעבורה עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה כשכירים במסגרת חברות תחבורה וארגונים המחזיקים בבעלותם רכבים כמו ליסינג, השכרת רכבים, חברות שמאות רכב, חברות הסעות וכדומה. כיוון שכל ארגון או עסק המחזיקים יותר מעשרים כלי רכב נדרשים לקצין בטיחות בתעבורה, יהנו הבוגרים משלל אפשרויות תעסוקה.מה אפשר ללמוד אחרי קורס קציני בטיחות בתעבורה?
בוגרי קורס קציני בטיחות בתעבורה המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס ניהול צי רכב. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לניהול תחום הרכב בארגון ביעילות ובמקצועיות, תוך מתן דגש לחוקים וטכניקות העבודה השונות.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
קורס נהיגה מתקדמת. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם במיומנויות נהיגה מתקדמות ואיכותיות שיאפשרו להם להפוך לנהגים טובים וזהירים יותר.
למי מתאים ללמוד קורס קציני בטיחות בתעבורה?