מה כדאי לדעת על קורס נהגי רכב כבד?
נהיגה על רכב משא כבד מחייבת מן הנהגים להחזיק ברישיון נהיגה בדרכה C, רישיון נהיגה שונה מרישיון הנהיגה על רכב פרטי. בכדי לקבל רישיון זה, נדרשים הנהגים לעבור לימודים מקצועיים ומעמיקים אשר מקנים להם את מרב הידע בתחום ומהווים הכנה לבחינה החיצונית מטעם משרד הרישוי בתחום.
הלימודים בקורס נהגי רכב כבד כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב ומבוקש זה. המשתתפים ירכשו את מרב המיומנויות הנדרשות לנהיגה על רכב כבד, יכירו את מאפייני הרכב, ילמדו על שליטה בדיני התעבורה, טעינה ופריקה, העברת משא כבד, נהיגה בטיחותית ברכב, העברת חומרים מסוכנים ועוד.
הלימודים בקורס נהגי רכב כבד כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב ומבוקש זה. המשתתפים ירכשו את מרב המיומנויות הנדרשות לנהיגה על רכב כבד, יכירו את מאפייני הרכב, ילמדו על שליטה בדיני התעבורה, טעינה ופריקה, העברת משא כבד, נהיגה בטיחותית ברכב, העברת חומרים מסוכנים ועוד.
למי מתאים ללמוד קורס נהגי רכב כבד?
1
2
3
מידע נוסף:
למה כדאי לעשות קורס נהגי רכב כבד?
רכב כבד הוא כלי רכב אשר נמצא תחת פיקוחו של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, ומשקלו עולה על 12 טון, למשל: טרקטור, משאית משא, מלגזה, משאית מנוף ועוד. בכדי לנהוג על רכב משא כבד, יש להחזיק ברישיון נהיגה בדרגה C. נהיגה על רכבים שמשקלם 12000 קילו היא שונה מנהיגה על רכב פרטי והיא דורשת אחריות ומיומנות רבה.
נהיגה על רכבים כבדים משמשת להובלת סחורות שונות ומשאות מגוונים ברחבי הארץ. תפקיד זה נחשב למבוקש ורווחי במיוחד, שכן כל מפעל, ארגון או עסק בתעשייה וכן גם אנשים פרטיים נזקקים לשירותי הובלה מפעם לפעם. בנוסף, יוכלו להשתלב נהגי רכב כבד בעבודה בתחומי הבניין, התעשייה וכדומה.
למי מתאים קורס נהגי רכב כבד?
הלימודים בקורס נהגי רכב כבד פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הוא בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום ובין אם לא, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לחובבי הנהיגה המעוניינים להשתלב בעבודה כנהגי הובלות ומשאות על רכבים כבדים כמו טרקטורים, מלגזות, משאיות משא, משאיות מנוף ועוד, ולקבל רישיון נהיגה בדרגת C אשר מקנה תנאי לנהיגה על רכבים אלו אשר עולים על משקל של 12 טון.
מי יכול להתקבל לקורס נהג רכב כבד?
תנאי הקבלה לקורס נהג רכב כבד יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. עם זאת, מאחר ולימודים אלו מפוקחים על ידי משרד התמ"ת, תנאי הקבלה כמעט וזהים.
על המועמדים להיות אזרחי ישראל, בני 21 ומעלה ובוגרי 8 שנות לימוד לפחות. כמו כן, נדרשים המועמדים להחזיק תעודת כשירות רפואית לעיסוק בתחום ולהיות חסרי עבר פלילי וחסרי עבירות תנועה חמורות. נוסף על כך, נדרשים המועמדים להיות בעלי רישיון נהיגה על רכב משא קל וותק של שנה אחת לפחות. לעיתים, נדרשים המועמדים לעבור ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.
כמה זמן נמשך קורס נהגי רכב כבד?
משך הלימודים בקורס נהגי רכב כבד עשוי להשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 170 ל-220 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין חודש אחד לארבעה חודשים.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מקנה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך שאין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.
מה לומדים בקורס נהגי רכב כבד?
תוכנית הלימודים בקורס נהגי רכב כבד משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים הבאים: דיני תעבורה, מסמכי הובלה, הכרת הרכב, טעינה ופריקה, נהיגה נכונה, עזרה ראשונה, כיבוי אש, הובלת חומרים מסוכנים, נהיגה מונעת, איכות סביבה וזיהום אוויר, הגורם האנושי בנהיגה ועוד שלל תכנים מרתקים. בנוסף, בוגרים אשר יהיו מעוניינים להעמיק אף יותר בנושאים אלו, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים בתחום.
מה עושים אחרי קורס נהגי רכב כבד?
לבוגרי קורס נהגי רכב כבד אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם ובאישור משרד התמ"ת. לאחר מכן, על המועמדים להמשיך ללימודי החלק המעשי אשר כולל מינימום עשרים שיעורי נהיגה על רכב כבד, ורק לאחר שיעברו את הבחינות העיוניות והמעשיות החיצוניות בהצלחה, יזכו לרישיון נהיגה על רכב כבד.
בפני בוגרי קורס נהגי רכב כבד עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הבוגרים יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת תעשיית הבנייה, תעשיית חומרים מסוכנים, מפעלים, אזורים תעשייתיים, ענף החקלאות, ההובלות ועוד.
מה אפשר ללמוד אחרי קורס נהגי רכב כבד?
בוגרי קורס נהגי רכב כבד המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים.
אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים היא השתלבות בקורס מכונאות רכב. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לטיפול ברכבים, הן כתחזוקה שוטפת והן במצבי חירום, אבחון תקלות שונות ומציאת פתרונות לתיקונן. תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הוא קורס מפעילי עגורן. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים להפעלת מנוף אשר משמש להרמה ושינוע של ציוד כבד.