לימודי נהג רכב ציבורי - רוצה להיות נהג אוטובוס?
רכב ציבורי הינו כלי רכב אשר משמש או מיועד לשמש להסעת נוסעים בשכר למטרות שונות, למשל
הסעת ילדים, הובלת קבוצות תיירים ועוד. רכב ציבורי הינו מונח אשר יכול להתייחס למונית, אוטובוס, אוטובוס זעיר (מיניבוס) וכדומה. בשנים האחרונות, כמות תאונות הדרכים בארץ ישראל עלתה במידה משמעותית, ורובן מיוחסות לכשלים בפעילות הגורם האנושי. לכן, הכשרתם של נהגי הרכב הציבורי הינה מקיפה ומעמיקה ומטרתה להכשיר את הבוגרים בכל הידע הנדרש לצורך שמירה על הנוסעים.
תפקידם של נהגי הרכבים הציבוריים דורש אחריות רבה, שכן הם אחראיים על שלום הנוסעים ברכב וביטחונם, ועל כן עליהם להיות בעלי
כישורי נהיגה מתקדמים ולהכיר את כלל החוקים והתקנות בתחום, כללי הזהירות ודרכי ההתמודדות עם מצבים שונים שיכולים להתרחש.
מידע כללי על קורס נהג רכב ציבורי
נהגי רכבים ציבוריים הינם בדרך כלל אנשים שאוהבים לנהוג ויש ברצונם להסיע אנשים ממקום למקום באמצעות רכב מסיבי וגדול, בבטיחות ובזהירות. בכדי לרכוש הסמכה זו, נדרשים המעוניינים בכך לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית מטעם משרד הכלכלה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והאדף להכשרה של משרד התמ"ת.
הלימודים בקורס נהג רכב ציבורי כוללים ידע תיאורטי מקיף, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בתחום חשוב ומשמעותי זה. המשתתפים יוכשרו לשמירה על שלומם וביטחונם של הנוסעים המצויים באחריותם, תוך שמירה על רמה מקצועית של נהיגה. לימודים אלו הינם לימודים עיוניים בלבד, ועם סיומם נדרשים הבוגרים לבצע שעות לימוד מעשי ובחינה מעשית.למי מיועד קורס נהג רכב ציבורי?
הלימודים בקורס נהג רכב ציבורי פונים לקהל הרחב ולכל מי שיש ברצונו להשתלב במסלול לימודים מרתק, מהנה, מאתגר ומספק זה, בין אם הינו בעל ידע קודם וניסיון מעשי בתחום הבטיחות והזהירות ובין אם לאו, הן לצורך העשרה אישית ושימוש עצמי והן לצורך רכישת מקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה בתחום מבוקש זה.
הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים אחראיים וזהירים, המעוניינים לעבור הכשרה מקצועית ואיכותית שתאפשר להם לקבל רישיון נהיגה על מונית, אוטובוס או אוטובוס זעיר, ולהוביל נוסעים ממקום למקום, הן במסגרת הסעות מאורגנות והן בחברות ההסעים השונות. כמו כן, יוכלו למצוא עניין רב בלימודים
מורי דרך ומדריכי טיולים אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהוביל את קבוצות המטיילים שלהם ברחבי הארץ בעצמם.
מי יכול להתקבל לקורס נהג רכב ציבורי?
תנאי הקבלה לקורס נהג רכב ציבורי יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד המגוונים אשר מציעים רכישת הכשרה זו ובין הקורסים השונים בתחום, בהתאם לקהל היעד אליו מיועדים הלימודים וסוג ההכשרה הנרכשת עם סיומם. כיוון שהדרישות לקבלת רישיון הנהיגה על רכב ציבורי הינן קבועות, תנאי הקבלה לקורסים השונים הנלמדים בפיקוח משרד התמ"ת כמעט זהים גם הם.
על המועמדים להיות בעלי אזרחות ישראלית, בני 20 ומעלה, בוגרי שמונה שנות לימוד לפחות ובעלי הפנייה מטעם משרד הרישוי. כמו כן, עליהם להיות דוברי השפה העברית, בעלי רישיון נהיגה עם ותק של שנתיים לפחות וללא עבר פלילי או עבירות תנועה חמורות. כמו כן, דורשים המועמדים כי יעברו המועמדים מבחני קבלה וריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים מתוך מטרה לקבוע את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו.כמה זמן נמשך קורס נהג רכב ציבורי?
משך הלימודים בקורס נהג רכב ציבורי עשוי להשתנות בין מוסד לימודי אחד למשנהו, בהתאם להיקף החומר הנלמד, סוג ההכשרה הנרכשת עם סיום הלימודים, קהל היעד אליו מיועדים הלימודים, מספר המפגשים השבועיים אשר מתקיימים במהלך ההכשרה ואורכו של כל אחד מן המפגשים הללו. בדרך כלל, כוללים הלימודים בין 150 ל-220 שעות לימוד אקדמיות הנפרשות על פני תקופת זמן של בין חודש אחד לארבעה חודשים.
חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בבוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת.מה לומדים בקורס נהג רכב ציבורי?
תכנית הלימודים בקורס נהג רכב ציבורי משלבת בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים. השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הנושאים הנלמדים יכולים להשתנות בין הקורסים המגוונים, בהתאם להיקף החומר הנלמד וקהל היעד אליו מיועדים הלימודים.
על פי רוב, התכנים הנלמדים בקורס כוללים את הנושאים: הכרת הרכב, נהיגה מונעת, דיני תעבורה, הסעות ילדים, ידיעת הארץ וקריאת מפות, אזרחות, אנגלית, עזרה ראשונה, כיבוי אש, זיהוי אמצעי חבלה, שירות ציבורי, התנהגות בעת גילוי חפץ חשוד, דיני תעבורה ועוד שלל תכנים מרתקים.מה עושים אחרי קורס נהג רכב ציבורי?
לבוגרי קורס נהג רכב ציבורי אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בחובת נוכחות, השתתפות פעילה בשיעורים, ביצוע ההתנסויות המעשיות, הגשת התרגילים והמטלות ומעבר הבחינות, תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. לאחר מכן, יידרשו הבוגרים להשלים את חובת ההתנסות המעשית ולגשת למבחנים העיוניים והמעשיים החיצוניים מטעם אדף הרישוי ומשרד התחבורה. רק לאחר מעבר מוצלח של מבחנים אלו, יזכו הבוגרים ברישיון נהיגה לרכב ציבורי.
בפני בוגרי קורס נהג רכב ציבורי עומדות אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות. הם יוכלו להשתלב בשוק העבודה במסגרת חברות הסעים שונות כנהגי אוטובוס של קווים עירוניים או בין עירוניים וכן כנהגי טיולים. כמו כן, יוכלו להשתלב בעובדה כנהגי מוניות ומיניבוסים, זאת בהתאם לרישיון בו הם מחזיקים.מה לומדים אחרי קורס נהג רכב ציבורי?
בוגרי קורס נהג רכב ציבורי המעוניינים ברכישת ידע נוסף, בין אם לצורך העשרה אישית והרחבת אופקים ובין אם לצורך העשרת ארגז הכלים המקצועי שלהם, הרחבת הסמכתם ורכישת ידע מקצועי נוסף מתוך מטרה להשתלב בשוק העבודה כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בעלי תחומי אחריות מגוונים, יוכלו להמשיך ללימודים נוספים. אחת האפשרויות העומדת בפני הבוגרים הינה השתלבות ב
קורס מורי נהיגה. לימודים אלו מכשירים את בוגריהם לעסוק בהוראת נהיגה וללמד את הנהגים המתחילים כיצד לנהוג נכון, בבטיחות ובזהירות.
תחום לימודים נוסף בו יוכלו הבוגרים למצוא עניין הינו
קורס קציני בטיחות בתעבורה. במסגרת לימודים אלו יוכשרו הבוגרים לשמירה על כשירותם ובטיחותם של כלי הרכב ושל הנהגים בכל ארגון או עסק המחזיק ביותר מ-20 כלי רכב.