ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בהערכה ותכנון לימודים

תואר שני בהערכה ותכנון לימודים

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

מומחים בתחום תכנון והערכה הפכו בשנים האחרונות לגורמים המובילים לשינויים משמעותיים אלו במערכת החינוכית, בארץ ובעולם. במהלך העשור האחרון, זכה תחום הערכה ותכנון לימודים למעמד גבוה בענף החינוך ולתשומת לב רבה. תחום זה החל להעסיק רבות את בתי הספר לחינוך באקדמיה ואת מוסדות החינוך הממלכתיים. מסלול לימודי תואר שני בהערכה ובתכנון לימודים פותח כדי לתת מענה לעלייה בחשיבות של הסטנדרטים וההערכה החינוכית במערכת החינוך כיום, ולאפשר לבוגרי תואר ראשון בחינוך בעלי ניסיון מקצועי להשתלב בתחום חשוב זה.

מטרת לימודי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים היא הקניית ידע וכישורים לאנשי חינוך בתחום של הערכה ותכנון לימודים, הבנה של הקשר והשילוב בין הערכה ותכנון בעשייה החינוכית, הכשרת אנשי החינוך באופן מעשי בתחום הערכת תכניות לימוד ולמידה ובתחום של תכנון לימודים והענקת יכולת לחשיבה ביקורתית על תפיסות ומגמות במערכת החינוך.

למי מתאים ללמוד תואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

1
חברתי
2
אמנותי
3
יזם
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

תואר שני בחינוך מהווה כלי משמעותי בידיו של כל מורה במערכת החינוך. משרד החינוך והגורמים השונים בענף, מובילים את תחום החינוך בישראל למהפכה של ממש ולאור תמורות אלו, עולה חשיבותם של מורים בעלי תארים אקדמיים מתקדמים בענף החינוך. הערכה ותכנון לימודים הינם שני תחומי חינוך המשלימים זה את זה. תחומים אלה עוסקים בחינוך ומתמקדים בעשייה, דעת ומחקר המהווים בסיס לשינוי בתפיסות החינוכיות בעולם המודרני. 

תואר שני בהערכה ותכנון במסגרת לימודי חינוך במגוון המוסדות השונים, מאפשר למורים ואנשי חינוך שדרוג במעמדם האקדמי והמקצועי, מעניק להם יכולת לשמש במגוון תפקידי הערכה ותכנון ומסמיך אותם לביצוע תפקיד של רכזי הערכה בית ספריים.
פתיחה

למי מתאימים לימודי הערכה ותכנון לימודים לתואר שני?

לימודי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים פונים בראש ובראשונה לבוגרי תואר ראשון בחינוך. אך לא רק, גם בוגרי תארים ראשונים בתחומים אחרים יתכן וימצאו עניין במקצוע מרתק זה. הלימודים יתאימו לבעלי ניסיון במערכת החינוך אשר רוצים להעמיק את ידיעותיהם ולרכוש כלים ומיומניות לשם הדרה ופיתוח תהליכים בתחום תכנון והערכה. הבוגרים ילמדו כיצד לקדם שינויים חדשניים בתחום תכנון לימודים והערכה לצורך יצירת סביבת לימודים מגוונת המכוונת להכרה בשונות. כמו כן, הבוגרים יעסקו בפיתוח חומרי לימוד וביצוע מערכי הערכה. 

כמו כן, אלו אשר מעוניינים להמשיך באקדמיה ללימודי תואר שלישי יוכלו לעשות זאת בסיום לימודי תואר מוסמך אוניברסיטה בהערכה ותכנון לימודים, וזאת בתנאי שסיימו את המסלול המחקרי הכולל הגשת תזה. 
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים עשויים להשתנות ממוסד לימודים אחד למשנהו, אך ניתן לומר באופן כללי כי ברוב מוסדות הלימוד יתקבלו מועמדים בעלי תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי מוכר. כאשר מדובר בבעלי תואר ראשון בדרך כלל יידרשו המועמדים להציג ציון ממוצע של 80 לכל הפחות בתואר הראשון.

כמו כן, על המועמדים להיות בעלי תעודת הוראה וניסיון מוכח של שלוש שנים לפחות בעבודה במערכת החינוך. בנוסף, חלק ממוסדות הלימוד יציבו בפני המועמדים דרישות קבלה נוספות כגון: עמידה בראיון קבלה, מעבר ועדת קבלה ציון 80 לפחות בקורס של סטטיסטיקה תיאורית וציון בינוני עד גבוה באנגלית בתואר הראשון. 
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

ברוב מוסדות הלימוד, לימודי תואר שני בחינוך בתכנית הערכה ותכנון לימודים נפרשים על פני שנתיים. עם זאת, חשוב לציין כי משך הלימודים משתנה ממוסד לימודים אחד למשנהו ולכן מומלץ לבדוק זאת מול מוסד הלימודים הרלוונטי. כמו כן, מרבית מוסדות הלימוד דורשים ניסיון של מספר שנים בתחום החינוך טרם תחילת הלימודים. 

חשוב לדעת כי מרבית מוסדות הלימוד מציעים השתלבות במסלול הלימודים במתכונת של לימודי ערב ולימודים בימי שישי בוקר. אפשרות זו מהווה יתרון עבור המעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אין ביכולתם לפנות את יומם לטובת הלימודים עקב התחייבויות קודמות כמו עבודה, לימודים או כל התחייבות אחרת. כך יוכלו ללמוד בשעות ובזמנים המתאימים להם ביותר.

פתיחה

מה לומדים בתואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

תכנית לימודי הערכה ותכנון לימודים משתנות ממוסד אחד למשנהו ועם זאת בדרך כלל מורכבות מלימודי תשתית המתמקדים בשיטות מחקר ומלימודים עיוניים ויישומיים שמהווים את עיקר תכנית הלימודים. תוכניות הלימודים כוללות קורסי בסיס בשלושה תחומי יסוד: הערכת לומדים, הערכת תכניות לימודים ופרויקטים חינוכיים ותכנון לימודים. במסגרת הלימודים ירכשו התלמידים ידע יישומי שירוש מהם עיסוק ויצירת אינטרקציה עם תחום הערכה ותכנון לימודים.

בנוסף לכך, יידרשו הלומדים לקחת חלק בעריכת סמינריונים, קורסי בחירה מגוונים המאפשרים העמקה בתחומי ידע ספציפיים בהם יבחר התלמיד, פרקטיקום ופרויקט גמר. כאשר הפרקטיקום ופרויקט הגמר הינם חלקים חשובים ונכבדים במסגרת תכנית הלימודים השוטפת במסלול לימודי תואר שני בהערכה ובתכנון לימודים. הפרקטיקום הוא התנסות מודרכת שתיערך בגני ילדים ובבתי ספר.
פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

בתום לימודי התואר השני בהערכה ותכנון לימודים יוכלו בוגרי המסלול להשתלב במגוון תפקידים במערכת החינוך, כדוגמת: פיתוח תכניות לימודים, הדרכה ופיתוח מקצועי של סגל הוראה, ייעוץ למערכות חינוך ועוד. ראוי וחשוב לציין, שבוגרי מסלול תואר שני בלימודי הערכה ותכנון לימודים הם בעלי הסמכה לתפקיד חדש במערכת החינוך, תפקיד של רכזי הערכה בית ספריים.

כמו כן, בוגרי המסלול אשר ירצו להמשיך בקריירה אקדמית יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט. מסיימי התואר השלישי יוכלו להשתלב במוסדות להשכלה גבוהה בתור מרצים וחוקרים מן השורה. חשוב לציין כי רק בוגרי המסלול המחקרי יוכלו להמשיך באופן ישיר ללימודי דוקטורט ואילו בוגרי המסלול המקצועי יידרשו בהשלמות המכשירות אותם לעבודת מחקר עצמאית. 
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי לימודי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים?

בוגרי תואר שני בהערכה ותכנון לימודים אשר עמדו בכלל הקריטריונים, לרבות השתתפות פעילה בשיעורים, עמידה בחובת הנוכחית, מעבר הבחינות והגשת כלל העבודות, יוענק לרוב תואר שני מומחה בהערכה ותכנון לימודים מטעם המכללה או האוניברסיטה שבה רכשו את השכלתם.

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בהערכה ותכנון לימודים אשר ירצו להעמיק בידעותיהם ולהמשיך באקדמיה כמרצים וחוקרים מן המניין, יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי בתחום או בתחומים משיקים. בוגרי מסלול הדוקטורט יוכלו להשתלב במוסדות להשכלה גבוהה כמרצים וחוקרים. חשוב לציין כי רק בוגרי המסלול המחקרי הכולל הגשת תזה יוכלו להמשיך באופן ישיר ללימודי דוקטורט, ואילו בוגרי המסלול המקצועי יידרשו לעבור הכשרות המסמיכות אותם לעבודת מחקר עצמאית.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ