איך בוחרים מוסד לימודים?
מקצוע ההנדסה על גווניו השונים צבר תאוצה לאורך השנים, וכיום הוא נחשב לאחד ממקצועות הלימוד המבוקשים והיוקרתיים ביותר, כאשר התואר המוביל בתחום ההנדסה הוא B.Sc. בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בנוסף, בוגרים מעולם ההנדסה משתלבים במהרה בשוק העבודה ושכר העבודה למתחילים גבוה מהשכר הממוצע במשק.
לאחר שהחלטתם כי הינכם מעוניינים בלימודי הנדסה, השלב הבא הוא להחליט באיזה מוסד לימודים לבחור. קיים מגוון רחב של מוסדות לימוד אשר מציעים את מסלולים שונים בלימודי הנדסה. כאן תוכל לקבל מידע על מספר פרמטרים בהם אפשר להשתמש לצורך בחירת מוסד הלימודים המתאים.מידע כללי על תואר ראשון בלימודי הנדסה
לימודי תואר ראשון בהנדסה נפרשים בממוצע על פני 4 שנים, כאשר קיימת אפשרות לפרישה רחבה יותר של משך הלימודים. כחלק מדרישות המוסדות להשכלה הגבוהה נדרשים הסטודנטים לתואר ראשון בהנדסה להגיש פרויקט גמר בשנה האחרונה ללימודיהם, וכן עבודות ופרויקטים קטנים יותר לאורך התואר כולו.
תחום ההנדסה הינו אחד מעמודי התווך של התעשייה והטכנולוגיה כיום בארץ ובעולם. עבודת המהנדס נדרשת כמעט בכל מקום עבודה, ומטרתו הינה לספק פתרון תכנוני לבעיה ההנדסית המתעוררת. ניתן להשתלב בתחומים שונים: לימודי הנדסת תעשייה וניהול, הנדסה אזרחית, הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה, הנדסה מערכות מידע, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תכנה ועוד.
לימודי המשך בהנדסה
אלו אשר יבחרו להמשיך אל עבר לימודי תואר שני בהנדסה יוכלו לבחור באחד משני מסלולי לימוד: מסלול לתואר שני עם תזה ומסלול לתואר שני בלי תזה. בדרך כלל, הלימודים נפרשים על פני 3 שנים, כאשר פרויקט הגמר אותו מתבקשים הסטודנטים להגיש נושא אופי מחקרי. האפשרות הבאה מבחינת קידום מקצועי בתחום ההנדסה היא לימודים לקראת דוקטורט, ואלו לימודים המחייבים תואר שני, אך קיימת אפשרות לבוגרי תואר ראשון, שסיימו את התואר בהצטיינות, לגשת למסלול ישיר לדוקטורט.מידע כללי על בחירת מוסד לימודים
עקב החשיבות הגבוהה של תחום ההנדסה הוקמו במהלך השנים האחרונות מספר רב של מכללות המתמחות בלימודי הנדסה או לחילופין מכללות המציעות
לימודי הנדסה כחלק מלימודי הנדסאי, טכנאי, תואר ראשון ותואר שני בהנדסה. עקב הגידול במספר המכללות המציעות לימודים אלו, נוצר קושי רב בבחירת מוסד הלימודים הטוב והמתאים ביותר עבור המתעניינים בתחומים כגון: לימודי הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת מיפוי וגאו-אינפורמציה, הנדסה מערכות מידע, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תכנה ועוד.
קיימת אפשרות לבוגרי תואר ראשון בעלי ממוצע ציונים גבוה להגיש מועמדות ולעבוד באקדמיה כמתרגלים, וכן קיימים מוסדות המציעים מסלולים ישירים לדוקטורט, בהם ניתן לשלב תואר שני ושלישי בתכנית מיוחדת המקצרת את משך הלימודים. כמו כן, בוגרי תואר שני יוכלו להשתלב באקדמיה כמרצים וכחוקרים.
הכוונה וייעוץ לצורך בחירת מוסד לימודים
לצורך קבלת ההחלטה באיזה מוסד לימוד רצוי לבחור על המתעניינים לבדוק מספר דברים חשובים: מסלולי הלימוד המוצעים – חשוב לבדוק שאכן במוסד הלימוד הנבחר ישנם לימודים בתחום הנבחר, בנוסף חשוב לבדוק ולחקור על איכות ההוראה של צוות המרצים וצוות הפקולטה במוסד הלימודים, מידת העדכניות של חומרי הלימוד ותוכנית הלימודים הנערכת בכל אחד מהמכללות הנבחרות ובנוסף חשוב לשים דגש על מיקום, יכולת נגישות, משך הלימודים, מספר שעות הלימוד וכדומה.
כמובן שחשוב להבין שאין מקום אחד שהוא הטוב ביותר אלא ישנן מכללות טובות ומומלצות רבות ברחבי הארץ, אך לכל אדם ישנה מכללה אחרת שמתאימה יותר לצרכיו, לרצונותיו, לשאיפותיו ולהישגיו הלימודיים המוקדמים שמאפשרים קבלה או אי קבלה למוסד לימודים זה או אחר.