שלום נטע,
ההתלבטות אם תצליחי לעמוד בלימודים אקדמיים היא באמת עניין שיש לשקול בהתאם להיכרות שלך עם עצמך ולסדר היום שלך.
לימודים אקדמיים שונים בהרבה מובנים מהלימודים בבית הספר. בזמן הלימודים באקדמיה את הרבה יותר עצמאית, כלומר האחריות לוודא שאת לומדת, מבינה את החומר ועושה את המטלות הנדרשות היא שלך. למרות זאת תדעי שכמובן יש ליווי ועזרה מהמרצים והמתרגלים. כמו כן, לרוב את יכולה לבחור חלק מהקורסים שתלמדי ולסדר את המערכת בצורה שתהיה נוחה לך ותתאים לשגרת יומך הרגילה עד כמה שניתן. מאחר שאת מסודרת ואחראית ייתכן שתתחברי יותר לעצמאות הזאת, מאשר לאופן הלימודים בבית הספר. עם זאת יכול להיות שתעדיפי מסגרת קצת יותר מובנית. לאור מגוון מוסדות הלימוד הקיימים ומגוון המסלולים לתואר ראשון שהם מציעים אני מאמינה שתצליחי למצוא בדיוק את מה שאת מחפשת.
לגבי בחירת תחום הלימודים - מהתעניינותך בתחום הסיעוד ומעיסוקך הקודם בעבודה בבתי חולים וטרינריים אני מסיקה שאת מתעניינת בעבודה עם אנשים ובעלי חיים ונוטה לתחומים טיפוליים. מלבד תחום הסיעוד תוכלי לשקול גם לימודי עבודה סוציאלית, מדעי ההתנהגות, אימון אישי, או קרימינולוגיה. תואר ראשון בתחומים אלה עשויים לסייע לך להשתלב בעבודה טיפולית הכוללת עבודה יומיומית עם אנשים בתחומים שונים כמו: עבודה עם נוער בסיכון, קשישים, אוכלוסיות מיוחדות, ייעוץ והדרכה, קואוצ'ינג ועוד. כמו כן יש באפשרותך לפנות לכיוון משאבי האנוש ולעסוק בהשמת עובדים בחברות כוח אדם או במחלקות משאבי אנוש של חברות כאלה ואחרות. גם תחום זה כולל עבודה צמודה עם אנשים וסיוע להם.
אני מזמינה אותך להיעזר בקישורים המצורפים מעלה וגם בשאלון האישיות שלנו שיוכל, בעזרת מספר שאלות, למפות את תחומי העניין שלך ולהציע לך לימודים מתאימים.
ישנם מוסדות לימוד רבים אשר אינם דורשים ציון פסיכומטרי כתנאי קבלה, אך אם בכל זאת תרצי לפנות לסיעוד או ללמוד תחום אחר במוסד לימודים אשר דורש ציון פסיכומטרי, תדעי שישנן ערכות הכנה לפסיכומטרי מהבית ללא קורס פרונטאלי. לימודי פסיכומטרי כאלה עשויים להשתלב בשגרת יומך מבלי שתיאלצי לצאת מהבית ולהגיע לכיתה. אני מזמינה אותך לקרוא על ערכת ההכנה לפסיכומטרי של ניב רווח, שמקנה ערכת לימוד עצמי בנוסף לעזרה והכוונה לאורך כל תהליך הלמידה.
בהצלחה!
אלינה.
היי לי,
לגבי קלינאות תקשורת - אם את באמת מתעניינת במקצוע, יש באפשרותך להיבחן בבחינת הפסיכומטרי או לשפר את הציון הנוכחי שלך, במידה ונבחנת בעבר. ישנם מכוני פסיכומטרי שיוכלו לסייע לך בקבלת הציון שאת מכוונת אליו.
בוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה רבים אכן בוחרים בכיוון שיקומי וטיפולי, אך תואר זה עשוי לסייע לך גם בקריירה משטרתית. עם זאת, על מנת לעבוד במשטרה יש צורך לעמוד בתנאי הקבלה אליה. אני מזמינה אותך להיעזר בקישור הנ''ל לקבלת מידע נוסף בנושא. כמו כן, מאחר ואת מתעניינת בתחום המשפטים, את יכולה לשלב בין השניים בתואר ראשון במשפטים וקרימינולוגיה. תואר דו חוגי זה יפתח בפנייך אפשרויות תעסוקה רבות נוספות.
מדברייך אני מסיקה שאת מתעניינת במקצועות הכוללים עבודה עם אנשים. אם כן, אולי כדאי לך לשקול לימודי מנהל עסקים. מקצוע זה נחשב שימושי במיוחד בשל הצורך התמידי באנשי ניהול מלומדים ומוכשרים. גם תחומי החינוך, משאבי האנוש והתקשורת יכולים להיות כיוונים ששווה לך לחשוב עליהם. צירפתי לך קישורים שימושיים עם מידע נוסף אודות תחומים אלה.
בהצלחה!
אלינה.
היי אמיר,
הגוף אשר קובע את תוקפם של תארים ותעודות מחו''ל הוא הגף להערכת תארים אקדמיים מחו''ל של משרד החינוך. אני ממליצה לך להכנס לקישור המצורף לקבלת מידע כללי ומידע על תהליך הגשת הבקשה.
בהצלחה!
אלינה.
היי ניסים,
לפי מבחן האישיות שעשית יצא שאתה טיפוס חקרן, ריאלי וחברתי. אם כן הלימודים שעשויים להתאים לך הם בעלי פן טיפולי ו/או פן מחקרי, אשר דורשים יכולות חשיבה אנליטית בתחומים הריאליים.
ישנו מגוון רחב של תחומים שיכולים להתאים לך ולעניין אותך. לימודי הקרימינולוגיה לדוגמא הם לימודים מעניינים מאוד בעלי אופי מחקרי וחברתי, מאחר שמדובר בחקר הפשע, בסיבות להפיכתו של אדם לפושע ובדרכי שיקומו. בדומה לכך, גם מקצועות העבודה הסוציאלית והסיעוד הם מקצועות חברתיים ומחקריים בבסיסם. נראה שלימודים אלה יתאימו לך במיוחד בשל העיסוק שלך כמאמן כושר, אשר רומז על כך שאתה אוהב לעבוד עם אנשים ולעזור להם.
כיוון שיצא שאתה טיפוס ריאלי ואף רכשת מקצוע של מכונאות רכב בתיכון, סביר להניח שגם מקצועות כמו רנטגנטאות ואופטומטריה יוכלו לעניין אותך. אלו הם מקצועות בעלי אופי ריאלי ופן חברתי, שכן הלימודים מורכבים מנושאים ריאליים ברובם והעבודה בתחום משלבת מגע כזה או אחר עם מטופלים ולקוחות.
אני מזמינה אותך להעזר בקישורים הבאים לקבלת מידע נוסף ואופציות לימודים אחרות שיוכלו להתאים לך: אפשרויות לימודים מומלצות - טיפוס חברתי, אפשרויות לימודים מומלצות - טיפוס חקרן, אפשרויות לימודים מומלצות - טיפוס ריאלי.
בהצלחה!
אלינה.
היי איה,
באוניברסיטת תל אביב אין מסלול לתואר ראשון בהנדסת מחשבים, אלא תואר ראשון בהנדסת חשמל בשילוב מדעי המחשב. נכון להיום תוכלי להתקבל באופן אוטומטי לתואר זה על סמך ציון של 85 ומעלה בבגרות במתמטיקה ברמת 4 יח'''ל, אך תידרשי לעבור בחינת סיווג במתמטיקה. אני מצרפת לך לינק לכל המידע אודות תנאי הקבלה למסלול זה באוניברסיטת תל אביב.
גם באוניברסיטה העברית מדובר בתואר ראשון בהנדסת חשמל ומחשבים. העברית דורשת ממוצע בגרויות וציון פסיכומטרי מסוים על מנת להתקבל לשנת הלימודים הראשונה ואף מתייחסת לציון הפסיכומטרי בדגש כמותי. אני מצרפת לך קישור לתנאי הקבלה לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית.
הדרישה לידע מתמטי בבר אילן, לקבלה לתואר ראשון בהנדסת מחשבים, היא לפחות בגרות ברמת 4 יח''ל במתמטיקה בציון של 90 ומעלה. למידע נוסף אודות תנאי הקבלה של בר אילן ומוסדות לימוד נוספים, תוכלי לעיין בתנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת מחשבים באתר שלנו.
כמובן שתנאי הקבלה שפירטתי מתייחסים לזמן כתיבת ההודעה ויכולים להשתנות בכל עת, לכן חשוב שתפני ישירות למוסדות הלימוד עצמם ותתעדכני בתנאי הקבלה ובאפשרויות השונות שעומדות בפנייך.
חשוב להוסיף כי במידה ואינך עומדת בתנאים אך מעוניינת בכל זאת להתקבל, יש באפשרותך לפנות לאגודה לקידום החינוך ירושלים אשר מקיימת את תוכנית ראויים לקידום. מדובר בתוכנית המסייעת למועמדים להתקבל ללימודים אקדמיים בדרכי העדפה מתקנת על סמך פרמטרים קבועים. אני ממליצה לך לפנות אליהם במקרה הצורך.
בהצלחה!
אלינה.
היי נטע,
מסלולי ערב וימי שישי בבוקר מתקיימים כיום במוסדות לימוד לא מעטים, והם מותאמים במיוחד לאנשים אשר רוצים לשלב לימודים אקדמיים בשגרת חייהם העמוסה. מהתעניינותך בסיעוד אני מסיקה שאת מתעניינת בתחומים שכוללים עבודה עם אנשים, לכן אולי כדאי לך לשקול לימודי תואר ראשון בניהול משאבי אנוש, שיוכלו לסייע לך במציאת עבודה בחברות כוח אדם או במחלקות משאבי אנוש בחברות ציבוריות או מסחריות שונות. המרכז האקדמי פרס, למשל, מציע מסלול של לימודי ערב בתחום זה. גם הקריה האקדמית אונו מציעה לימודי תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בניהול משאבי אנוש ומקיימת מסלולי ערב בסניפיה בקרית אונו, חיפה וירושלים.
כמו כן, אוניברסיטת בר אילן, לדוגמא, מקיימת שלוש תוכניות לימודי ערב לתואר ראשון בתחום מדעי החברה עם התמקדות בניהול משאבי אנוש, מדעי המדינה וסוציולוגיה או מנהל עסקים וכלכלה.
למרות ששאלת אודות תארים ראשונים, תמיד יש באפשרותך להעשיר את הידע והכלים המקצועיים שלך בעזרת לימודי קורס שונים, אשר יוכלו לסייע לך גם הם במציאת עבודה בשוק התעסוקה. לימודי קורס מתקיימים ברובם בשעות הערב או בימי שישי בבוקר. אני מצרפת לך קישור עם מידע כללי לגבי מגוון הקורסים הקיים – לימודי קורס.
כמובן שאת תמיד יכולה ליצור קשר ישיר עם כל מוסד לימוד שמעניין אותך, ולברר מולו לגבי האופציות שעומדות בפנייך מבחינת תחומי הלימוד והמסלולים השונים שהוא מציע.
בהצלחה!
אלינה.
היי מאיה,
קודם כל אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב, ומאחלת לך בריאות שלמה!
במידה וציון הפסיכומטרי עדיין בתוקף, ובמידה ואת עומדת בתנאי הקבלה לתואר שאת רוצה ללמוד במוסד הלימודים בו את מעוניינת, נראה שתוכלי לחזור למסגרת של לימודים אקדמיים. עם זאת, חשוב לזכור שעל מנת לקבל את התשובה המדויקת ביותר, עלייך לפנות ישירות למוסדות הלימוד בהם את מתעניינת ולברר את העניין מולם.
בהצלחה!
אלינה.
היי אילה,
קיים מגוון רחב של תחומים מעניינים ומוסדות לימוד שונים כמו מכללות, אוניברסיטאות, מרכזי לימוד ועוד. כל מוסד לימוד מציב תנאי קבלה שונים לתארים השונים. יש מוסדות הדורשים גם ממוצע בגרויות וגם ציון פסיכומטרי מסוים, יש מוסדות המקבלים מועמדים על סמך אחד מהפרמטרים האלה, או אף מנהלים ראיונות ומבחני קבלה.
מגוון תחומי הלימוד והעיסוק בשוק הולך ומתרחב, ובכל יום נפתחים מוסדות לימוד חדשים, שמציעים תנאי קבלה מקלים כאלה ואחרים. לכן, על מנת שלא תלכי לאיבוד בתוך מגוון האפשרויות, הייתי ממליצה לך ראשית לבחור את הכיוון שמעניין אותך בין אם זה כיוון ריאלי, חברתי, יצירתי וכו'. כשתבחרי את התחומים בהם את מתעניינת, תוכלי לברר מול מוסדות הלימוד השונים לגבי סיכויי הקבלה שלך לתארים הרלוונטיים.
במכללת רמת גן למשל ניתן להתקבל לתואר ראשון בסוציולוגיה ללא בגרות וללא פסיכומטרי. דוגמא נוספת היא תואר בחינוך במכללה האקדמית אחוה, שם תנאי הקבלה כיום הם ממוצע בגרויות בציון 90 או 92 ומעלה (תלוי במסלול בו תבחרי), ציון עובר באנגלית ברמת 4 יחידות וציון עובר במקצוע מורחב ברמת 5 יחידות.
אני מצרפת לך קישור עם מידע על תנאי קבלה למסלולים שונים ומזמינה אותך לעיין במידע ולהעזר בו - תנאי קבלה.
חשוב לציין כי תנאי הקבלה יכולים להשתנות מעת לעת במוסדות עצמם, לכן חשוב שתמיד תישארי מעודכנת לגבי המסלול שאת בוחרת מול המוסדות בהם את מעוניינת ללמוד.
בהצלחה!
אלינה.
היי בקי,
לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה נלמדים במסגרת ענף מדעי החיים, ועוסקים בכימיה, ביולוגיה, מדעים, תזונה, הנדסה גנטית ועוד. בוגרי מסלול זה יוכלו להשתלב בעבודה במסגרת תעשיית הנדסת המזון, הפיתוח התרופתי, החקלאות, הכימיה, הביוכימיה ועוד.
לעומת זאת, לימודי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה נלמדים כחלק מתחומי ההנדסה, עוסקים בתחומי הביוטכנולוגיה ומתמקדים בתחום המכונות ותהליכי הייצור, תוך הבנת העקרונות הכימיים והפיזיקליים הקשורים בנושא. בוגרי לימודים אלו יוכלו להשתלב בתעשיית המזון, תעשיית הביוטכנולוגיה, תעשיית הביוכימיה, תעשיית התרופות, תעשיית הכימיה וכדומה.
בנושא השכר לאחר הלימודים, המשך לימודים לתואר שני ואפשרויות תעסוקה ספציפיות אני ממליצה לך לפנות לייעוץ לימודים מקצועי במוסד הלימודי בו את מתכוונת לרכוש את הכשרתך. הם יוכלו לענות לך על כל השאלות הללו בצורה המקצועית והטובה ביותר.
בהצלחה!
נופר.
היי ריקי,
תקשורת אינטראקטיבית ותקשורת חזותית הינם שני נושאים קרובים ודומים, בעלי תחומי עניין קרובים ותכני לימוד חופפים. אמנם, ההבדל העיקרי הוא כי לימודי התואר הראשון בתקשורת החזותית עוסקים בפרסום באינטרנט, ברשתות החברתיות, בטלוויזיה או בעיתונים, תוך התמקדות בהיבטים העיצוביים השונים ואילו לימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית מתמקדים באמצעי התקשורת והשימוש בהם לצרכי פרסום ושיווק. גם במסגרת לימודי תקשורת אינטראקטיבית ולאחריהם עוסקים בעיצוב, תוך מתן דגש לפרסום ולאמצעי התקשורת עצמם.
שני הנושאים הללו נחשבים למבוקשים ופופולאריים במיוחד, המאפשרים השתלבות בשלל תפקידים, ביניהם: שיווק והדרכה, עיצוב ותכנון אפליקציות, כותבי תסריטים, צלמים ומעבדי תמונה, מעצבי מוצרים, מעצבי ממשק משתמש, עיצוב אריזות, מיתוג, עיצוב אתרים ועוד.
בהצלחה!
נופר.
בנוגע לאפשרויות הלימודים במוסדות לימוד ספציפיים אני ממליצה לך לברר מול כל מוסד ומוסד מה האפשרויות הקיימות בו.
בהצלחה!
נופר.