ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בפסיכולוגיה

תואר שני בפסיכולוגיה

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בפסיכולוגיה?

על פי החוק הישראלי, רשאים לעסוק בפסיכולוגיה רק בעלי תואר שני ומעלה שרשומים ב"פנקס הפסיכולוגים" שבמשרד הבריאות ועברו תקופת התמחות. לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה אינם מעניקים רישיון לעבוד כפסיכולוג, ועל כן, כדי לעסוק במקצוע יש להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה. בשל כך, לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הפכו למבוקשים במיוחד, מספר המקומות מוגבל ולכן תנאי הקבלה ללימודים גבוהים מאוד ולא כל המועמדים מצליחים להתקבל. 

בוגר שסיים את לימודי התואר השני ושואף לעסוק כפסיכולוג יידרש לעבור התמחות של שנתיים בטרם יישב על כיסא המטפל. במסגרת הלימודים ניתן להשתלב בתחומים שונים: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה רפואית, תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית, תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית ועוד.

למי מתאים ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה?

1
חוקר
2
חברתי
3
אמנותי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הם מחקריים ויישומיים ומכשירים את הבוגרים לעבוד כפסיכולוג או להמשיך לכיווני מחקר ואפילו לתואר שלישי בתחום. ניתן ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה במסלול מחקרי או במסלול רגיל לפי העדפת המועמד. כמו כן, בחלק ממוסדות הלימוד ישנו מסלול ישיר לדוקטורט בפסיכולוגיה המיועד לסטודנטים מצטיינים.

תואר שני בפסיכולוגיה מאפשר לבוגרים להתמחות בתחום ספציפי ולהתמקצע בו. לאחר מכן יוכלו להביא לידי ביטוי את הידע והניסיון שירכשו במגוון עבודות מעניינות ומתגמלות, בהתאם לתחום ההתמחות שבחרו. יתר על כן, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית מאפשר לבוגריו לעסוק בפסיכולוגיה טיפולית, כלומר לטפל באנשים בעלי בעיות רגשיות וקשיים נפשיים שונים במסגרת מרפאות ציבוריות או במרפאה הפרטית שלהם. מדובר בהתמחות פופולרית מאוד, ומרבית בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בוחרים לפנות לכיוון הזה עם סיום התואר השני.
פתיחה

למי מתאימים לימודי פסיכולוגיה לתואר שני?

לימודי פסיכולוגיה לתואר שני מתאימים לאנשים שסיימו תואר ראשון בפסיכולוגיה או תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומעוניינים להתמקצע ולהעמיק את הידע שלהם בתחום ספציפי בענף הפסיכולוגיה לצורך הרחבת האופקים והידע הכללי או במטרה לזכות ביתרונות משמעותיים בעת קבלה לעבודה. תואר שני בפסיכולוגיה מתאים גם לאנשים שמעוניינים להתקדם למשרות בכירות יותר במקום עבודתם, וזאת על מנת לשפר את תנאי ההעסקה שלהם ואת שכרם.

קהל היעד העיקרי של תואר שני בפסיכולוגיה הוא אנשים שרוצים לעסוק בפסיכולוגיה קלינית, כלומר לטפל באנשים. לצורך עיסוק בפסיכולוגיה קלינית יש לסיים לימודי תואר שני ותקופת סטאז', לכן בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה נרשמים ללימודי התואר השני מיד עם סיום הלימודים. מדובר במסלול לא פשוט, אך עבור רבים היכולת לטפל באנשים ולעזור מספקת ומתגמלת מאוד.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה?

מספר המקומות ללימודי תואר שני בפסיכולגיה הינם מעטים ומוגבלים ועל כן תנאי הקבלה גבוהים, כאשר התואר מיועד לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או בעלי תואר ראשון במדעי ההתנהגות.

דרישות הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה כוללות ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון, לרוב נדרש ממוצע ציונים מינימלי של 85-90 בתואר הראשון, כתלות במוסד הלימודים ובהתמחות המבוקשת. בנוסף נדרשים גם מכתבי המלצה ממרצים לתואר ראשון וריאיון אישי וכן ישנה דרישה לעבור את מבחן מתא"ם, מבחן המיועד למועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה בציון גבוה מאוד, לרוב נדרש ציון 100 לכל הפחות.
פתיחה

מהו מבחן מתא"ם לתואר שני בפסיכולוגיה?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הינם לימודים מבוקשים מאוד בקרב בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אשר מעוניינים לעסוק כפסיכולוגים במגוון התמחויות שונות. בעקבות העלייה הרבה בביקוש היה צורך בתנאי קבלה אחידים לכלל המועמדים, מבחן מתא"ם מקיים צורך זה. הבחינה מהווה תנאי הכרחי לקבלה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ובעלת משקל רב בשקלול הסופי למועמד. הבחינה נועדה למיין את המועמדים לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה באמצעות השוואה אובייקטיבית בין המועמדים ללימודי תואר שני.

הבחינה נערכת אחת לשנה מתאם המרכז הארצי לבחינות והערכה (מאל"ו) ושואפת לבחון את ידיעותיו ומיומנויותיו של המועמד בתחום הפסיכולוגיה. בין היתר בודק מבחן המתא"ם את הידע של המועמד בסטטיסטיקה ובשיטות מחקר, את יכולת הקריאה, ההבנה והניתוח של מאמרים בפסיכולוגיה ועוד. אנו ממליצים למי שלא מתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה לנסות ולהתקבל ללימודים לתואר שני בתחום לימודים אחר.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מתקיימים בשני מסלולים: המסלול הראשון הוא המסלול המחקרי אשר כולל הגשת תזה, והמסלול השני הוא המסלול המקצועי שאינו כולל הגשת תזה, אלא עבודת גמר לא מחקרית או היבחנות במבחן סיום. באופן כללי משך זמן הלימודים משתנה בין מוסד אחד למשנהו, אך בכל זאת אפשר לומר שבדרך כלל הלימודים נמשכים בין שנתיים לשלוש שנים אקדמיות.

כמו כן, חשוב לציין כי מוסדות לימוד רבים מציעים תוכניות לימודים במתכונת של לימודי ערב או/ו בימי שישי בבוקר, וזאת לטובת אלו שמעוניינים לרכוש הכשרה זו אך אינם יכולים לפנות מספיק זמן לשם כך עקב התחייבויות קודמות. גמישות זו מאפשרת לאנשים עובדים לרכוש השכלה מתקדמת ולשלב את הלימודים עם העבודה בצורה נוחה.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני בפסיכולוגיה?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מתקיימים במגוון התמחויות מאתגרות ומרתקות, בין ההתמחויות השונות ניתן למצוא: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית, תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, תואר שני בפסיכולוגיה רפואית, תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית, תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית ועוד. חשוב לציין כי לא כל סוגי ההתמחויות נלמדות בכל מוסדות הלימוד אשר מציעים לימודי תואר שני בפסיכלוגיה. לכן, יש לבדוק מול מוסדות הלימודים השונים את ההתמחויות המוצעות. בוגר תואר מוסמך בפסיכולוגיה יעבור התמחות מעשית לאחר סיום לימודיו, ולאחריה יוכל לעבוד כפסיכולוג מן המניין בהתאם לתחום התמחותו.

הנושאים שתלמדו בתואר שני בפסיכולוגיה תלויים מאוד בהתמחות שבחרתם. לדוגמה בתואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית תלמדו על הפרעות ניורו-התפתחותיות, על אבחון התפתחותי של ילדים ועל עבודה טיפולית עם הורים. לעומת זאת, בתואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית תלמדו נושאים כמו הראיון התעסוקתי, תכנון וייעוץ קריירה, מוטיבציה ושחיקה בעבודה ועוד.
פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בפסיכולוגיה?

לבוגרי תואר שני בפסיכולוגיה אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות, והן משתנות בהתאם להתמחות שבחרו. לדוגמה בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית יוכלו לעבוד במסגרות חינוך פורמליות או בלתי פורמליות ולעסוק בייעוץ לצוות מורי בית הספר, ייעול תוכנית הלימודים הקיימות, וכן ייעוץ ותמיכה לתלמידים ולהורים באופן פרטני או קבוצתי. בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית יוכלו להשתלב במכוני ייעוץ, חברות השמה וכוח אדם, חברות ציבוריות ופרטיות ועוד. שם יעסקו בייעוץ במטרה להביא להתייעלות העובדים ולשיפור תפוקת החברה.

אנשים שמעוניינים לפתח קריירה מצליחה באקדמיה ולעסוק במחקר ובהוראה יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט ולאחריו לערוך מחקרים פורצי דרך בפסיכולוגיה או לעסוק בהוראת המקצוע במוסדות אקדמיים שונים. לחילופין, בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה שרוצים להשתלב במערכת החינוך ולהשתתף בעיצוב דור העתיד יוכלו להשלים לימודי תעודת הוראה וללמד את מקצוע הפסיכולוגיה בחטיבות ביניים ובבתי ספר תיכונים.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בפסיכולוגיה?

בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה במסלול מחקרי, אשר כולל כתיבת עבודת תזה, יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט. חשוב לציין כי גם בוגרי התואר במסלול המקצועי יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט, אך רק לאחר שישלימו הכשרה שתקנה להם ידע וכלים לביצוע מחקר עצמאי.

תנאי הקבלה לתואר שלישי בפסיכולוגיה משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו, אך ניתן לומר בכלליות כי על המועמדים להציג ממוצע ציונים גבוה בתואר השני וכן להגיש נושא מחקר, למצוא מנחה למחקר ולעיתים קיימות דרישות נוספות כגון מעבר ראיון אישי או ועדת קבלה, הגשת קורות חיים והמלצות ועוד.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ