ייעוץ לימודים חינם
תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

תוכנית הלימודים בהנדסת חשמל לתואר שני מיועדת להכשיר סטודנטים למחקר ולפיתוח בתחום מערכות החשמל ומערכות תקשורת ואלקטרוניקה. הלימודים לתואר שני בהנדסה מובילים את התפתחות התעשייה עתירת הידע, ומהווים את הבסיס התיאורטי והיישומי לפיתוח מכשירים ומערכות מורכבות בכל תחומי החיים, בין אם מדובר במכשור רפואי, במערכות אבטחה או בכלי תקשורת.

מוסדות המחקר השונים מציעים מגוון תחומי התמחות אשר מיועדים להקנות לסטודנטים ידע עמוק ורחב בתחומי ההנדסה הנבחרים, תוך ליווי והכוונה של סגל מרצים בכיר. מבין תחומי ההתמחות המוצעים במוסדות השונים אפשר לציין אלקטרואופטיקה, עיבוד אותות, הנדסת מחשבים, הנדסת מערכות, ננו-אלקטרוניקה, הנדסת הספק, בקרה ועוד. סטודנטים מצטיינים ישתלבו בסגל ההוראה של הפקולטה, יוענקו להם מלגות וכמו כן הם ייהנו מתנאי מחקר שיאפשרו להם להקדיש את זמנם לעבודת המחקר שבחרו לעסוק בה.

למי מתאים ללמוד תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

1
חוקר
2
ריאלי
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

סטודנטים רבים מתלבטים האם או למה כדאי ללמוד תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. אחת הסיבות המרכזיות להירשם ללימודים אלו הינה העובדה שמדובר בתואר יוקרתי ומבוקש, אשר מגדיל משמעותית את סיכויי הקבלה של המוסמך להשתלב במשרות שונות בשוק העבודה. בוגרי תואר ראשון בהנדסה או תואר ראשון במדעים מדוייקים יוכלו להשתלב בלימודי תואר שני במגוון תחומים: תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, תואר שני במחשבים או תואר שני בתקשורת.

תואר שני בתחום זה ניתן ללמוד במסלול מחקרי הדורש הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) או במסלול עיוני שאינו כולל הגשת תזה אלא עבודת גמר שאינה מחקרית. לימודי מוסמך בתחומי חשמל, אלקטרוניקה, מחשבים ותקשורת שואפים להעמיק את ידיעותיהם ולבסס את התמחותם של אנשי מקצוע העוסקים בתחומים אלו וכן להכשירם לביצוע מחקרים מובילים בתחום.
פתיחה

למי מתאימים לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני?

הלימודים מיועדים לבוגרי תואר ראשון בהנדסה או במדעים מדויקים אשר סיימו את לימודיהם בציון ממוצע גבוה מ-80 (ולעיתים גבוה מ-85). קיימים שני מסלולי לימוד עיקריים: שהראשון הוא מסלול מחקרי, שבסיומו תוגש עבודת גמר מחקרית, והשני הוא המסלול העיוני שאין בסיומו עבודה מחקרית. בחלק ממוסדות הלימוד תנאי הקבלה לשני המסלולים שונים. בנוסף, סטודנטים במסלול המחקרי בלבד יוכלו להמשיך בתום הלימודים לתארים מתקדמים ולמחקרים במוסדות המחקר השונים. חשוב לציין, כי בשל הביקוש הגבוה ללימודים אלו, לא כל המועמדים בעלי דרישות הסף מתקבלים ומוסדות הלימוד שומרים לעצמם את הזכות לבחור אילו מבין המועמדים יתקבלו ללימודים.
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה משתנים ממוסד למוסד, בדרך כלל נדרש תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה או תואר ראשון במקצוע משיק אחר, בממוצע ציונים של 80 לכל הפחות. הלימודים מתקיימים בשני מסלולים: מסלול מחקרי הדורש הגשת תזה ומסלול עיוני אשר דורש הגשת פרויקט גמר שאינו מחקרי. חלק ממוסדות הלימוד מציבים תנאי קבלה שונים למסלול המחקרי ולמסלול העיוני. חשוב לציין שבעלי תואר ראשון שאינו בהנדסת מכונות ייתכן וידרשו בהשלמות של קורסים מסוימים בהתאם לדרישות החוג.

כמו כן, מוסדות הלימודים השונים לעיתים מציבים דרישות קבלה נוספות כגון: מכתבי המלצה, ראיונות בפני ועדת קבלה ועוד. חשוב לציין כי במסלולים מסוימים הדרישות עשויות להיות שונות, ולכן מומלץ לבדוק את דרישות הקבלה מול מזכירות החוג במוסד הלימודים שאליו אתם מעוניינים להתקבל.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מתקיימים בשני אופנים: המסלול המחקרי אשר דורש הגשת עבודת גמר מחקרית בסופו (תזה) והמסלול המקצועי אשר דורש הגשת פרויקט גמר שאינו מחקרי או בחינה שאינה מחקרית. משך לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה אינם זהים בכל מוסדות הלימוד אך ניתן לומר בכלליות שלרוב המסלול המקצועי אורך כשנתיים, והמסלול המחקרי כשנתיים עד שלוש, הארכה ניתנת לשם השלמת התזה.

כמו כן, מוסדות מסוימים מציעים מסלול מואץ לתואר שני המיועד לסטודנטים מצטיינים אשר נמצאים בשנה הרביעית ללימודי התואר הראשון וסיימו את שלושת השנים הראשונות בממוצעים מצוינים. במקרה זה סך הלימודים יהיה 5 שנים אשר במסגרתם יצטרכו הסטודנטים לסיים את כל דרישות שני התארים.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

לימודי הנדסת חשמל אלקטרוניקה הינם לימודים מרתקים ומאתגרים אשר נרחבים המתפרשים על פני תחומי ידע שונים. על כן, גם קורסי הבסיס יהיו מגוונים במטרה להאיר חלקים עמוקים ומורכבים בנושאים השונים ובכדי להעמיק את ידע הסטודנטים בסוגיות הנדסיות. בין הקורסים בתואר שני המוצעים לסטודנטים ניתן למצוא את הקורסים הבאים: ננו-טכנולוגיה, נושאים בתקשורת אופטית, מתמטיקה מתקדמת, תהליכים אקראיים במערכות הספק, תיאוריות בקרה מתקדמות, עיבוד אותות ספרתי מתקדם, אופטיקה קוונטית, תורת המידע ועוד.

חשוב לציין כי נושאי הלימוד משתנים מעת לעת ובין מוסד לימוד אחד למשנהו ולכן מומלץ לעניין בסילבוס החוג של מוסד הלימודים הרלוונטי טרם תחילת הלימודים. 
פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה הינם אנשי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה וקיים עבורם היצע נרחב של אפשרויות תעסוקה, למשל: בארגונים וחברות מרכזיות בתעשייה הישראלית, בחברות הייטק, בחברות סלולר, בתעשיות ביטחוניות (משרד הביטחון, רפא"ל) ובמשרד ממשלתיים (האנרגיה והמים, התעשייה) ובחברות מן המגזר הפרטי והציבורי. הנדסת חשמל מאפשרת מומחיות בתחומים רבים, ולכן השתלבות בתפקידים שונים בתעשיות מתקדמות.

בנוסף, בוגר תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה אשר סיימו את המסלול המחקרי הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה), יכולים להמשיך ללימודי תואר שלישי ובסיומו להשתלב כחלק מסגל ההוראה במוסודות להשכלה גבוהה, וכן למלא תפקידי מחקר, פיתוח, שיווק וניהול מובילים.
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

בוגרי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה אשר סיימו בהצלחה את המסלול המחקרי והשלימו את כתיבת עבודת התזה שלהם יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. מסלול הדוקטורט מאפשר לחוקרים לערוך מחקרים מעמיקים ומשמעותיים בשלל תחומים הנדסיים. בוגרי המסלול יוכלו להשתלב עם סגל ההוראה האקדמית במוסדות להשכלה גבוהה כמרצים וכחוקרים. כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב בתעשייה במגוון רחב של משרות כאנשי מפתח מובילים. 

בנוסף, בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה יוכלו להשלים לימודי תעודת הוראה ולהשתלב בהוראת אלקטרוניקה דרך משרד החינוך. במסגרת לימודי תעודת הוראה הבוגרים ירכשו כלים שבעזרתם יוכלו להעביר את החומר הלימודי המבוקש לתלמידים תוך שימוש באסטרטגיות ומיומנויות הוראה שונות ומגוונות.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ