ייעוץ לימודים חינם
הנדסאי הנדסה אזרחית - תכנון מבנים

הנדסאי הנדסה אזרחית - תכנון מבנים

מה כדאי לדעת על לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית?

הנדסה אזרחית אשר קרויה גם הנדסת בניין, היא תחום חשוב ומרכזי בענף ההנדסה, אשר עוסק בעיצוב הסביבה ובתכנון וביצוע של מבנים לצורכי התעשייה, הציבור והפרט – מבני מגורים, מבנים תעשייתיים, נתיבי תחבורה, נמלים, גשרים, ביוב, בנייני דירות ומשרדים ועוד. הכשרה זו ניתן לקבל במסגרת לימודי תואר ראשון בהנדסה אזרחית או במסגרת לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית, כאשר הסמכויות וההתרים הניתנים למהנדס רבים יותר.

ענף הבנייה מהווה את אחד הענפים המרכזים והמשפיעים ביותר בארץ ובעולם, מדובר בתחום אשר חובה שינויים וחידושים ללא הרף. מגמת תכנון הבנייה במסלול לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית הינה מגמה מבוקשת אשר מכשירה אנשי מקצוע מומחים ומיומנים, המשתלבים במקומות תעסוקה רבים בשוק העבודה ובמגוון תפקידים ואף מתקדמים לתפקידי ניהול.

למי מתאים ללמוד הנדסאי הנדסה אזרחית - תכנון מבנים?

1
ריאלי
2
חוקר
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי ללמוד הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

ענף הבנייה הינו גורם מרכזי בכלכלת ישראל, כל שנה מושקעים מיליארדי שקלים בתחום זה, הכולל בקמת בניינים ומפעלים, סלילת כבישים ועבודות תשתית ופיתוח. בוגרי לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית במגמת תכנון הבנייה עוסקים בתכנון קונסטרוקציות והכנת תוכניות בנייה ותוספות בבניינים קיימים. הבוגרים ראשיים על פי חוק, לתכנן ולחתום על תוכניות למבנים פשוטים עד 13 מטרים. ההנדסאים עוסקים בפיקוח על בנייה פרטית המיועדת למגורים, ציבורית ותעשייתית.

הלימודים במגמה נמשכים בדרך כלל כשנתיים וחצי במסלול לימודי יום, וכשלוש וחצי שנים במסלול לימודי ערב, אשר מיועד על פי רוב לאנשים עובדים שאינם יכולים לפנות את יומם לצורך הכשרה זו. תנאי הקבלה ללימודים זהים לתנאי הקבלה לשאר לימודי ההנדסאים.
פתיחה

למי מתאים לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים בעלי זיקה למקצועות הריאליים בכלל ומקצועות ההנדסה המגוונים בפרט, בעלי חשיבה אנליטית מפותחת, בעלי רצון ונכונות להשקיע בלימודים אלו ולעבור הכשרה מקצועית ואיכותית המאפשרת השתלבות באחד מתחומיה המבוקשים ביותר של ההנדסה. הלימודים יתאימו בעיקר לאלו אשר תחום הבנייה מושך אותם ומעוניינים לעסוק בתכנון ובנייה של מבנים במגוון תחומים, כמו: בנייה ציבורית, פרטית, תעשייתית ועוד.

 כמו כן, לימודים אלו פונים לאלו אשר רוצים לרכוש השכלה בתחום אך אין ביכולתם לפנות ללימודי תואר ראשון בהנדסה אזרחית. לימודי תואר ראשון אורכים כ-4 שנים, ורבים אינם יכולים להקדיש תקופה ארוכה זו לצורך לימודים, וזאת בעקבות מגוון רחב של סיבות. לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית נותנים מענה למתעניינים אלו, שכן הלימודים מתפרסים בין שנתיים לשלוש ומתקיימים מספר מצומצם של פעמים בשבוע, כתלות במסלול הלימודים שבחר התלמיד.
פתיחה

מה תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

תנאי הקבלה ללימודי לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית במגמת תכנון מבנים דומים לתנאי הקבלה בשאר לימודי ההנדסאים. המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות מלאה או לחלופין תעודת בגרות חלקית עם ציון סופי עובר בבחינות הבגרות במקצועות הבאים: מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות, ומקצועות העברית (ספרות/לשון/הבעה) ברמה של 2 יחידות בגרות לפחות. כמו כן, יתקבלו בעלי תעודת גמר המעידה על סיום מכינה טכנולוגית וחתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט, או בוגרי מכינות קדם אקדמיות בציונים עוברים.

בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד נדרש המועמד בנוסף לעבור ראיון אישי ומבחן התאמה. מועמדים מעל גיל 35 פטורים מתנאי קבלה ונדרשים רק להציג תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד. כמו כן, חשוב לציין כי לעיתים יתאפשרו אפיקי קבלה נוספים ולכן מומלץ לבדוק את תנאי הקבלה מול מזכירות החוג במוסד הלימודים הרלוונטי.
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית נמשכים לרוב בין שנתיים לשלוש שנים, כתלות במסלול הלימודים הנבחר על ידי התלמיד. ברוב מוסדות הלימוד קיים מסלול לימודי יום ומסלול לימודי ערב. לרוב מסלול לימודי בוקר נמשך כשנתיים והלימודים מתקיימים 5 ימים בשבוע. לעומת זאת, מסלול לימודי ערב אורך על פי רוב כשלוש שנים, כאשר הלימודים עצמם מתפרשים על פני מספר ימים מצומצם יותר בשבוע.

הלימודים במגמת תכנון מבנים אורכים זמן רב יותר. על פי רוב, כשנתיים וחצי במסלול לימודי יום וכשלוש וחצי שנים במסלול לימודי ערב. בוגרים אשר סיימו לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית במגמת ניהול הבנייה וירצו להתמחות במגמת תכנון מבנים, ההכשרה בדרך כלל תימשך כחצי שנה נוספת.  
פתיחה

מה לומדים בלימודי הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

הנדסאי הנדסה אזרחית במגמת תכנון מבנים הינו מקצוע בעל אחריות רבה, שכן הבוגרים עוסקים בתכנון קונסטרוקציות מורכבות, שינויים ותוספות בבניינים. ההנדסאי מוכשר לתכנן ולחתום על תוכניות למבנה פשוט בהתאם לחוק. בהתאם לכך, הלימודים כוללים מגוון רחב של נושאים אשר יכשירו אנשי מקצוע מומחים ומיומנים בתחום.

 הלימודים מתחלקים תחילה ללימודי בסיס הכוללים את המקצועות הבאים: מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית טכנית, שרטוט טכני, סטטיסטיקה, יישומי מחשב, ועוד. לאחר מכן הסטודנטים מתחילים להתמקצע בתחום התמחותם במגמת תכנון מבנים, בין הקורסים הנלמדים ניתן למצוא את הנושאים הבאים: תורת הבנייה, חישוב סטטי וחוזק חומרים, חומרי בניין, דיני תכנון, שירותי בניין, פיקוח על בנייה, ארגון וניהול בנייה, תחשיב תמחיר, בטיחות בבנייה, תכנון אתר בנייה, קונסטרוקציות בטון, פלדה ועץ, תכן הנדסי, שרטוט, קונסטרוקציית קרקע וביסוס ועוד. 
פתיחה

מה עושים בסיום לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

בוגרי לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית במגמת תכנון מבנים מקבלים בסיום לימודיהם דיפלומה מטעם משרד החינוך, מה"ט ומוסד הלימודים אותו סיימו. ההנדסאי רשאי על פי חוק, להירשם בפנקס ההנדסאים במדור בנייה, ומכוח רישום זה רשאי לתכנן ולחתום על תוכניות למבנה פשוט עד לגובה של 13 מטרים בהתאם לחוק. הנדסאי ימלא תפקידי תכנון ופיקוח על בנייה בתחומים רבים, כגון: בנייה למגורים, בנייה לתעשייה, בנייה ציבורית, עבודות קבלניות שונות, עבודה כעצמאי מול לקוחות פרטיים או ציבוריים ועוד.

כמו כן, יוכלו הבוגרים להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסה אזרחית או במקצועות משיקים אחרים, ובאופן זה להרחיב את סמכויותיהם, אפשרויות תעסוקתם, וכן את שכרם. חשוב לציין כי מוסדות לימוד רבים מציעים לימודי השלמה מהנדסאי למהנדס. גם מוסדות הלימוד שאינם מציעים לימודי השלמה מכירים בקורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההנדסאים ומעניקים פטורים מקורסים אלו בלימודי התואר.
פתיחה

מה אפשר ללמוד בסיום לימודי הנדסאי הנדסה אזרחית - מגמת תכנון מבנים?

ענף הבנייה מתפתח ותופס תאוצה, פיתוחים חדשים וטכנולוגיות משוכללות צצות כל הזמן. לפיכך, בפני ההנדסאי עומדת האפשרות להשתתף בקורסים והשתלמויות לצורך העמקת ידיעותיהם בתחום. כמו כן, בוגרים אשר ירצו בכך יוכלו להשתתף בלימודי השלמה במגמה נוספת מעבר להתמחותם בתכנון מבנים, לדוגמה מגמת ניהול הבנייה.

 בנוסף לכך, קיימת בפני ההנדסאים אפשרות להשלים ללימודי תואר ראשון. מוסדות מסוימים מקיימים לימודי השלמה מהנדסאי למהנדס וכך הלימודים נמשכים פחות זמן מלימודי תואר ראשון, וההנדסאים לא נאלצים לעבור שוב את אותם הקורסים שנלמדו במהלך מסלול ההנדסאי. חשוב לציין כי גם מסודות לימודים שאינם מציעים לימודי השלמה, מכירים בקורסים שנלמדו בלימודי ההנדסאי ומעניקים פטורים מקורסים אלו. בין התארים העשויים להתאים: תואר ראשון בהנדסה אזרחית, הנדסת סביבה, הנדסת מכונות, הנדסת תעשייה וניהול ועוד.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ