ייעוץ לימודים חינם
תואר ראשון בכלכלה

תואר ראשון בכלכלה

רוצה להשתלב ולהשפיע בעולם הכספים?

קריאת עיתוני כלכלה היא חלק משגרת היום שלך? אתה בעל יכולות מתמטיקה ברמה גבוהה? אם ענית בחיוב על השאלות הללו ייתכן שהנך מתאים ללימודי תואר ראשון בכלכלה. תחום הכלכלה נגזר מתחום מדעי החברה. כלכלה פירושה כלל הפעילויות האנושיות שנעשה בכוונה להשיג אמצעים חומריים הדרושים לאדם כדי להתקיים.

כיום לימודי כלכלה מבוקשים מאוד בקרב המועמדים ללימודים ותואר ראשון בכלכלה נחשב לאחד מהתארים היוקרתיים ביותר בעולם האקדמי.  תחום הכלכלה הוא מבין התחומים המבוקשים והרווחיים ביותר הקיימים בארץ, ומועמדים רבים מנסים להתקבל ללימודים שנה אחר שנה. תחום הכלכלה הוא תחום מחקרי העוסק בניתוח ומחקר שיטות לניהול נכון של משאבים.

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בכלכלה?

1
קונבציונלי
2
חוקר
3
אמנותי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למי מתאים ללמוד כלכלה?

נדרשות מהמועמדים ללימודי כלכלה יכולות ומעלות רבות כמו: יכולות ניתוח גבוהות, יכולות חשיבה אנליטית, מתמטית ולוגית, יכולות לימודיות גבוהות הדורשות השקעה במטלות השוטפות והשקעה בלימודים לקראת המבחנים, יכולת גבוהה לשינון כמויות רבות של חומר תאורטי, יכולות ריכוז גבוהות, יכולות התמדה טובות וכדומה. בשל הסיבה שמדובר בשלוש שנים של לימודים אינטנסיביים ומפרכים, לימודי תואר ראשון בכלכלה לא מתאימים לכל אחד.

יתר על כן, לימודי כלכלה לתואר ראשון מיועדים למתעניינים בהם. כדי ללמוד כלכלה חשוב גם לאהוב את התחום ולהתחבר אליו, וכך ניתן יהיה להצליח ביתר שאת בלימודים ולאחר מכן גם בעבודה. מנגד, אם אינכם אוהבים את תחום הכלכלה ובאים ללמוד אותו רק בגלל היוקרה והביקוש, חוסר ההנאה מלימודי התחום הנלמד עלול להוביל בסופו של דבר לחוסר הצלחה בלימודים (ובעקבות זאת גם לחוסר הנאה בעבודה) ולעתים אף לנטישתם כליל.

פתיחה

מה לומדים בתואר ראשון בכלכלה?

תכנית הלימודים כוללת קורסים ונושאי לימודים מגוונים כמו: מיסוי בינלאומי, הסתברות, אקונומטריקה, מימון, חשבונאות, משפט מסחרי, מימון וניתוח השקעות, חקר ביצועים, תולדות המחשבה הכלכלית, פיסיקה, דיני מסחר, מיסוי בינלאומי, ביטוח, סטטיסטיקה, דיני מסים, כלכלת עבודה, חשבון אינפיניטסימלי, תורת המשחקים, כלכלת אי ודאות, מערכות מידע ניהוליות, שיווק, ניהול פיננסי, כלכלת משאבי אנוש, מתמטיקה, כלכלת מזרח תיכון, כלכלת ישראל, משפט עסקי ועוד.


פתיחה

התמחויות בכלכלה

ברוב המוסדות יילמדו הסטודנטים בשנתיים הראשונות קורסי חובה והשנה האחרונה של לימודי התואר תכיל קורסי בחירה ותעסוק יותר בתחום ההתמחות של הסטודנט לפי בחירתו. תחומי ההתמחות האפשריים הם התמחות בשיווק הכוללת התמחות במיומנויות מכירה ובדיני שווקים, התמחות במימון וביטוח הכוללת רכישת מיומנויות בתחום הביטוח וההשקעות, התמחות בחשבונאות הכוללת רכישת מיומנויות בהנהלת חשבונות ועוד.


פתיחה

מסלול לימודים בכלכלה

לימודי תואר ראשון בכלכלה אורכים כשלוש שנים ומטרתם להכשיר את הסטודנטים במגוון תחומי הכלכלה השונים כדי שיוכלו להשתלב במשק הכלכלי בארץ ובחו"ל. ניתן ללמוד כלכלה במסלול חד-חוגי אך ברוב האוניברסיטאות והמכללות קיימים מסלולים המשלבים כלכלה יחד עם תחומי לימוד נוספים. אפשרויות השילוב השונות הן: תואר ראשון במדעי החברה וכלכלה, תואר ראשון בכלכלה וניהול, תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים, תואר ראשון בפילוסופיה.

דוגמאות נוספות: תואר ראשון בניהול וכלכלה, תואר ראשון רב תחומי - כלכלה ומנהל עסקים, תואר ראשון בפסיכולוגיה וכלכלה, תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה, תואר ראשון בכלכלה מדינה ותקשורת, תואר ראשון בכלכלה חקלאית ומנהל בחקלאות, תואר ראשון בכלכלה ומתמטיקה ועוד. השילובים בין המחלקות השונות מעשירים את הידע של הסטודנטים ופותחים בפניהם אפשרויות תעסוקה נוספות כאשר יסיימו את התואר המשולב.

פתיחה

קורסים בתואר ראשון בכלכלה

לאלו מכם שמתעניינים בתחום הכלכלה ומעוניינים להעשיר את הידע שלהם בתחום זה, אך לא רוצים להתחייב לשלוש שנים של לימודים אינטנסיביים מוצעים היום בשוק קורסים בכלכלה במעניקים ידע בסיסי בתחום. הקורסים מקנים כלים להשתלבות בתחומים כמו נדל"ן, שוק ההון, יזמות עסקית ועוד. קורס כלכלה מסוג זה יכול להתאים לכל יזם או בעל עסק.

בדרך כלל קורסים בכלכלה נערכים בשעות אחר הצהריים והערב ומתאימים לאנשים שרוצים לשלב לימודי כלכלה מתונים יחד עם עבודתם. נושאי הלימוד בקורסי הכלכלה שונים בכל מוסד אך לרוב הם מכילים נושאי בסיס כמו למשל: יסודות במיקרו כלכלה, הצרכן והפירמה, שוק מטבע החוץ, עקומות ביקוש והיצע ועוד. משך הקורסים משתנה ממוסד למוסד והוא יכול לארוך מספר שבועות או מספר חודשים בהתאם להיקף הקורס שתבחרו.

פתיחה

מה עושים עם תואר ראשון בכלכלה?

בסיום התואר הראשון בכלכלה אין צורך להוציא רישיון מסוים כדי לעסוק בתחום, כל בוגרי התואר יכולים להשתלב מיד עם סיום לימודיו בשוק העבודה או אפילו במהלך השנה השלישית ללימודי התואר. בוגרי לימודי תואר ראשון בכלכלה יכולים להשתלב במגוון עצום של משרות בתחומים שונים כמו: בנקאות, שוק ההון, נדל"ן, הכלכלה והמסחר, ניהול פיננסי ועוד.

הבוגרים יוכלו להשתלב במגזר הציבורי למשל: במשרד האוצר או במגזר הפרטי בתור כלכלנים בחברות גדולות. כמו כן, בוגרים שסיימו תואר משולב בכלכלה ותחום נוסף, כלומר תואר במסלול דו-חוגי, יוכלו להשתלב במקומות תעסוקה מגוונים יותר. לדוגמה, בוגרים שסיימו תואר ראשון בכלכלה ומשפטים יוכלו להשתלב במקומות עבודה הדורשים ידע גם בכלכלה וגם במשפטים דוגמת עורך דין המתעסק בדיני ממון.
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ